Carlos gafează cu talent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

s-a întâmplat şi în partida cu Olympique Lyon, destabilizează întreaga echipă.În momentul în care Carlos a ajuns în cantonamentul Stelei, acum opt luni, conducătorii din Ghencea au crezut

s-a întâmplat şi în partida cu Olympique Lyon, destabilizează întreaga echipă.
În momentul în care Carlos a ajuns în cantonamentul Stelei, acum opt luni, conducătorii din Ghencea au crezut că au dat lovitura. "Acesta este primul fotbalist de nivel înalt care vine în România", declara managerul general Mihai Stoica. Portarul la nivel înalt despre care vorbea oficialul stelist jucase ca junior pe postul de extremă stângă şi devenise fotbalist profesionist la 23 de ani. Descoperit la televizor de tehnicianul Cosmin Olăroiu, Carlos a fost transferat "la inspiraţie" într-un moment în care traversa o formă bună în campionatul lusitan. Fără a avea o şcoală de portari la bază, portughezul apără din instinct. "Fantasticele reflexe ale portarului născut în R.D. Congo au luat ochii conducătorilor stelişti, cu toate că a avut numeroase evoluţii ciudate care au produs consternare în tribune", notează site-ul "uefa.com" în fişa de prezentare a fotbalistului. Carlos a ajuns portar dintr-o întâmplare, când într-un meci jucat la juniori, după ce a evoluat ca mijlocaş, a luat locul între buturi unui coleg care se accidentase. După ce a jucat la echipe din ligile inferioare din Portugalia, precum Vilafranquense, Amora, FC Felgueiras, Carlos ajunge în fotbalul adevărat de-abia la 24 de ani, atunci când semnează cu Boavista. În cele opt luni petrecute la Steaua, lusitanul a avut şi partide în care şi-a salvat colegii, dar şi multe momente în care şi-a îngropat echipa.

Apărat de colegi, criticat de restul lumii
Colegii de la Steaua au încercat să-l încurajeze pe portughez după gafa monumentală din partida cu Lyon. "Carlos ne-a calificat în Liga Campionilor, nu putem vorbi că a greşit", a declarat Mihai Neşu. De partea cealaltă, oamenii de fotbal îl înfierează pe portughez. "Carlos este principalul vinovat. S-ar putea să fie un portar valoros, care să greşească atunci când ai mai mare nevoie de el", este de părere şeful LPF, Dumitru Dragomir. "Carlos are un defect major: este gafeur", a precizat şi reputatul tehnician Emeric Ienei, completat în stilu-i caracteristic de fostul portar al echipei naţionale, Rică Răducanu: "Până şi nevastă-mea putea reţine mingea aia. Nu e bun ca portar".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite