Careul de aşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătălia pentru titlu se reia astăzi în Divizia A la baschet. Trei echipe se luptă să pună capăt supremaţiei celor de la Asesoft Ploieşti, care de patru sezoane încoace nu scapă niciun

Bătălia pentru titlu se reia astăzi în Divizia A la baschet. Trei echipe se luptă să pună capăt supremaţiei celor de la Asesoft Ploieşti, care de patru sezoane încoace nu scapă niciun trofeu.

Ploieştenii sunt favoriţi, după ce s-au impus pentru a cincea oară consecutiv în Cupa României, însă Rapid, Cluj sau Sibiu stau la pândă pentru a împiedica un nou event.

Finala Ardealului

Este meciul care contează cu adevărat pentru fanii ambelor echipe. O victorie în faţa rivalilor valorează poate chiar mai mult decât titlul. Sibienii încearcă să răzbune eliminarea dramatică de acum două sezoane când în meciul decisiv, Mihai Silvăşan reuşea coşul victoriei clujene în ultima secundă cu o aruncare miraculoasă de la centrul terenului.

În acest sezon cele două echipe şi-au împărţit victoriile atât în sezonul regulat, cât şi în Cupa României, sibienii având însă avantajul moral că şi-au eliminat adversarii în primul tur al Cupei, la coşaveraj. În meciul din returul campionatului, la Cluj, au ieşit scântei după ce Jason Smith (Sibiu), provocat de Branko Cuic i-a aplicat acestuia din urmă un croşeu în cap, conflictul fiind la un pas să degenereze într-o bătaie generală.

Va fi o serie extrem de echilibrată, clujenii având plusul unei bănci de rezerve mai solide, în timp ce sibienii beneficiază de avantajul terenului propriu oferit de clasarea mai bună la finalul sezonului regulat. Va fi meci mare şi în tribune, unde fanii celor două echipe creează spectacol asemenea marilor meciuri din Europa.

În drum către un nou titlu

Campionii ultimelor 4 sezoane, CSU Asesoft Ploieşti, mărşăluiesc către un nou event. Cea mai galonată echipă a ultimului deceniu are însă de luptat cu un Rapid care are în componenţă destule vagoane clasa business. Vişiniii sunt echipa cu cel mai mare progres faţă de sezoanele precedente după campania de transferuri din acest an. Giuleştenii nu-i vor putea utiliza pe Zoran Milovic, în primele două meciuri şi pe Nikola Radoijcic în primul meci, ambii suspendaţi. Asesoft, deşi a suferit, două înfrângeri în sezonul regulat, este în continuare favorită la titlu.

Programul meciurilor:

CSU Sibiu - U Cluj
3 mai, ora 18.30;
4 mai, ora 17.00; Sala Sporturilor Transilvania, Sibiu ( în direct la Telesport)

CSU Ploieşti - Rapid
2 mai, ora 19.00;
3 mai, ora 19.00;
Sala Sporturilor Olimpia, Ploieşti

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite