CICLISM: Caravana este gata să ruleze în Turul Franţei (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 96-a ediţie a Turului Franţei la ciclism va începe sâmbătă din Monte Carlo. Ediţia din acest an este marcată de revenirea rutierului american Lance Armstrong, texanul declarând că un component al echipei Astana are mari şanse să ajungă la Paris în tricoul galben.

Armstrong, deşi nu a arătat în mod direct, a lăsat să se înţeleagă faptul că şi-ar dori să îmbrace cel mai râvnit maiou din „Marea Buclă”. „Dacă Alberto Contador şi Levi Leiphemer se vor dovedi mai buni decât mine am să-i ajut. Doar în acest caz. Este bine ca să ştim ce facem la Astana”, a recunoscut ciclistul de peste Ocean, care vede în cei doi echipieri şi doi rivali.

Spaniolul Carlos Sastre, învingătorul de anul trecut, rusul Denis Menchov şi germanul Andy Schleck sunt alţi trei posibili candidaţi la un loc pe podium pe Champs Elysees. Menchov ar putea fi în scădere de formă în Hexagon, după ce anul acesta şi-a adjudecat Il Giro. Componentul formaţiei Rabobak are şansa de a deveni primul rutier care-şi adjudecă Turul Franţei şi Turul Italiei dunpă 1998.

Tom Boonen a venit în ultimul moment în caravană, fiind declarat eligibil de Uniunea Ciclistă Internaţională, astfel că australianul are şansa de a arăta că poate face un tur perfect. Cadel Evans este cotat şi el cu şanse la tricoul galben, rutirul de la Silence-Lotto având şansa de a reuşi să fie lider la Paris. Oscar Freire (Rabobank) şi Mark Cavendish (Team Columbia) sunt gata să producă surpriza.

Prima etapă va fi una dominantă de plat, însă cicliştii vor avea parte şi de o căţărare uşoară, de categoria a patra. Runda va avea aproximativ 15,5 kilometri lungime, iar concurenţii vor avea prilejul să ruleze şi pe celebrul traseu de Formula 1 din Monte Carlo, acolo unde va avea loc prologul.

Anul acesta Turul Franţei va trece prin şase state şi va avea o lungime de aproximativ 3,5000 de kilometri. Valoarea premiilor este substanţială, organizatorii punând la bătaie 3,2 milioane de euro, câştigătorul urmând a primi 450.000 de euro.

Startul prologului de sâmbătă, din Monte Carlo, se va da la ora 17.00, ora României, sosirea urmând să fie programată în jurul orei 17.30 – 17.45.

 Iată, mai jos, prezentarea Turului Franţei:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite