Cangurii au sărit în optimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australia a remizat, 2-2, cu Croaţia, devenind prima echipă din Oceania care depăşeşte faza grupelor la un Campionat Mondial. De pe locul secund în Grupa F, cangurii aşteaptă acum întâlnirea

Australia a remizat, 2-2, cu Croaţia, devenind prima echipă din Oceania care depăşeşte faza grupelor la un Campionat Mondial. De pe locul secund în Grupa F, cangurii aşteaptă acum întâlnirea de luni, cu Italia.
Antrenorul olandez al australienilor, Guus Hiddink, l-a lăsat pe bancă pe portarul Mark Schwarzer, pedepsindu-l pentru gafele comise în primele meciuri, titularizându-l pe Kalaci. O mutare care putea să-l coste, pentru că rezerva lui Milan a fost veriga slabă a echipei sale. Croaţii au intrat în avantaj încă din minutul doi, după ce Dario Srna a executat magistral o lovitură liberă de la 25 de metri, însă s-au văzut egalaţi destul de repede, dintr-un penalty transformat de Moore. Obligaţi să câştige, pentru a merge mai departe, ex-iugoslavii au mai punctat o dată, prin căpitanul Niko Kovaci, la începutul reprizei secunde, dar au comis marea greşeală de a se retrage în apărare, în încercarea de a conserva rezultatul. Cangurii nu s-au lăsat prea mult invitaţi la atac, eforturile fiindu-le răsplătite cu 12 minute înainte de final, când Harry Kewell a înscris golul decisiv. "Este cel mai important gol al carierei mele", a spus mijlocaşul lui FC Liverpool, care a fost desemnat jucătorul meciului. Eroul negativ al partidei a fost arbitrul englez Graham Poll, care s-a umplut de ridicol în minutul 90, când i-a acordat al doilea cartonaş galben lui Simunici, pe care însă a uitat să-l elimine. Trei minute mai târziu, croatul a văzut din nou galben şi abia atunci Poll i l-a arătat şi pe cel roşu. Pentru această greşeală fără precedent, englezul are şanse să fie trimis urgent acasă.
Meciul s-ar fi putut rejuca
FIFA a admis, ieri, că federaţia australiană ar fi avut motive să ceară rejucarea partidei, dacă ar fi pierdut meciul. "Este o premieră în istoria Cupei Mondiale, din păcate, ca un jucător să primească trei cartonaşe galbene.
Este un pic cam mult. Arbitrajul va fi analizat", a declarat un purtător de cuvânt al forului mondial. Presa engleză nu l-a iertat nici ea pe Poll, "Daily Mail" numindu-l "prostul turneului".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite