Campionul s-a întors!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Vettel a obţinut în Bahrain prima victorie din acest an în Formula 1
Sebastian Vettel a obţinut în Bahrain prima victorie din acest an în Formula 1

Cursa de ieri, din Bahrain, s-a desfăşurat în condiţii dintre cele mai dificile - vântul a împins nisipul pe pista circuitului amenajat în deşert, iar păsările au zburat ameninţător, una dintre ele lovindu-l în cască, pe Rosberg, la antrenamentele libere.

Nici climatul social n-a fost favorabil, deoarece localnicii au protestat faţă de guvernanţi, reproşându-le inclusiv organizarea cursei de Formula 1. În acest context, s-a produs prima victorie a lui Sebastian Vettel (foto) din acest an.

Dublul campion mondial a reuşit astfel primul succes din 2012, făcând uitate evoluţiile mai puţin convingătoare din Malaysia şi China. Totodată, cele 25 de puncte obţinute l-au propulsat pe primul loc în ierarhia generală.

Aflat la conducerea cursei de la start până la final, germanul a avut emoţii la finiş, el oprindu-se cu monopostul imediat după ce a trecut linia de sosire. Nu a mai făcut nici turul de onoare, având ceva probleme la alimentarea cu carburant a monopostului. 

Spre surprinderea tuturor, locurile următoare au fost ocupate de piloţii Lotus-Renault, Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean. Acesta din urmă este primul francez care urcă pe podium în Formula 1 din 1998 încoace (atunci a făcut-o Jean Alesi, în Belgia). Şi o face într-un moment în care se vorbeşte despre revenirea Franţei în calendarul Marelui Circ. 

Clasamente generale

Piloţi

1. S. Vettel (Red Bull)    53p

2. L. Hamilton (McLaren)    49p

3. M. Webber (Red Bull)    48p

4. J. Button (McLaren)    43p

5. F. Alonso (Spa/Ferrari)    37p

Constructori

1. Red Bull    101p

2. McLaren    92p

3. Lotus-Renault    57p

4. Ferrari    45p

5. Mercedes    37p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite