Campionatul ruşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ligă de fotbal produce acuzaţii grave, ameninţări fără precedent, decizii controversate ale comisiilor. În acest timp, numărul 1 din fotbalul românesc tace Mircea Sandu n-a luat

Prima ligă de fotbal produce acuzaţii grave, ameninţări fără precedent, decizii controversate ale comisiilor. În acest timp, numărul 1 din fotbalul românesc tace

Mircea Sandu n-a luat nicio poziţie faţă de ultimele evenimente din fotbalul românesc. Oferă declaraţii doar când echipa naţională învinge în meciurile oficiale. Atunci când minciuna, corupţia şi bălăcăreala sunt la ordinea zilei în sportul-rege autohton, Naşu nu iese în faţă.

Preferă să tacă. Aşteaptă, ca şi Mitică Dragomir, să-şi aroge merite pentru calificarea tricolorilor la Euro 2008 sau să se laude cu performanţa echipelor noastre de club în competiţiile europene. Dar care este realitatea pe care bossul FRF n-o vede sau, mai bine zis, nu vrea s-o vadă? Ultimele zile ne-au adus o avalanşă de evenimente la care staful FRF n-are nicio afirmaţie de făcut.

1) Gheorghe Constantin,preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri, a fost acuzat vineri de patronul stelist Gigi Becali că a primit mită, sezonul trecut, un milion de euro pentru ca Dinamo să câştige titlul. Deşi acest for, CCA, se află la FRF, Mircea Sandu n-a reacţionat. "Nu ştiu ce a fost înainte. Eu deleg arbitrii decât de o etapă, aşa că n-am nicio treabă cu aceste acuzaţii", s-a limitat să ne declare Ionuţ Lupescu. Într-o ţară civilizată, Federaţia ar fi luat decizia de a-l acţiona în instanţă pe Gigi Becali pentru a proba acuzaţiile. Pentru că n-o face, Gheorghe Constantin şi FRF mai mult se acuză decât se disculpă.

2) Adrian Porumboiu susţine că, dacă UEFA şi FIFA ar afla ce se întâmplă în fotbalul românesc, cele două foruri ne-ar suspenda. Din nou tăcere. Nimeni nu reacţionează în faţa unor afirmaţii fără precedent, rostite de un fost arbitru şi observator internaţional. "Dacă am avea un singur Moggi, ar fi bine, dar noi avem mult mai mulţi în fotbalul românesc", a continuat Porumboiu. Membru marcant în Comisia Tehnică a UEFA, post cu care se mândreşte ori de câte ori apare la televizor, Mircea Sandu tace la aceste acuzaţii fără precedent.

3) Marian Iancu incită la nerespectarea regulamentelor în vigoare, ameninţând că scoate echipa de pe teren dacă simte că arbitrul Cristi Balaj va fi de partea adversarilor. Afirmaţia a venit cu 48 de ore înainte de meciul CFR Cluj - Poli Timişoara, desfăşurat aseară. Dacă într-adevăr un astfel de eveniment nefericit ar avea loc, sancţiunile ar fi foarte dure. Nici aici, FRF n-are vreo poziţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite