Scrimă: Campionatele europene încep marţi, în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De marţi până duminică, oraşul bulgar Plovdiv găzduieşte Campionatele europene de scrimă, competiţie care va reuni cei mai buni specialişti ai acestei discipline de pe vechiul continent, noul cod de punctaj pentru realizarea ierarhiei mondiale obligând pe toată lumea să fie prezentă fără răgaz la marile întâlniri.

La 35 de ani, tripla campioană olimpică Valentina Vezzali nu-şi va permite un an post-olimpic mai lejer, venind la Plovdiv pentru o nouă medalie, la şase ani de la ultimul său titlu european.

Ţara noastră, una dintre naţiunile de referinţă din scrima mondială, are drept arme principale echipa feminină de sabie, deţinătoare a titlului, pe vicecampioana olimpică Ana Maria Brânză, pe Rareş Dumitrescu, dar şi pe fostul campion olimpic, medaliat cu bronz la JO de la Beijing Mihai Covaliu, care debutează la o mare competiţie în calitate de antrenor, potrivit Agerpres.

Marţi, întrecerile încep cu floreta feminină şi sabia la masculin, urmând să se încheie duminică, atunci când sunt programate probele pe echipe la spadă masculin şi sabie feminin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite