Campioanele Romaniei joaca fara spectatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul romanesc are toate sansele sa intre in istorie, fiind singurul din lume unde exista patru cluburi care au stadioanele suspendate in acelasi timp. Luni seara, Comisia de Disciplina a FRF a

Fotbalul romanesc are toate sansele sa intre in istorie, fiind singurul din lume unde exista patru cluburi care au stadioanele suspendate in acelasi timp. Luni seara, Comisia de Disciplina a FRF a luat decizia de a suspenda, cate doua etape, terenurile Stelei si Rapidului. Primul club romanesc sanctionat in acest sezon este Universitatea Craiova, care va juca doua meciuri cu stadionul gol, dupa ce fanii olteni s-au batut cu suporterii Petrolului. Al doilea club pedepsit a fost Dinamo, care a primit o suspendare de o etapa, dupa ce ultrasii alb-rosilor s-au incaierat cu jandarmii la partida Dinamo - CFR Cluj. Astfel, cele mai iubite patru cluburi romanesti vor juca in fata tribunelor goale in acelasi timp, stabilind un trist record. Conform presedintelui Comisiei de Disciplina, Doru Viorel Ursu, razboaiele declansate de fanii romani in tribune au ajuns si la urechile celor de la FIFA si UEFA. "A trimite echipele sa joace in alt oras ar insemna devastari si mai mari in respectivele orase. La cazul Rapid-Steaua am avut trei categorii de fapte. Prima: incidente grave si tulburari ale grupurilor de suporteri. A doua: scandari triviale, unele dintre ele, fara a fi considerate un fenomen rasist, avand si asemenea conotatii. Exista foruri internationale care s-au sesizat, monitorizand situatia din fotbalul romanesc. A treia categorie de fapte a fost aruncarea de obiecte in teren, unele din ele vizandu-l si chiar lovindu-l pe arbitrul Alexandru Tudor", a mentionat Ursu.
Nicolita, o etapa suspendare
Mijlocasul Stelei Banel Nicolita a primit doar o etapa de suspendare dupa cartonasul rosu primit in derbiul de duminica. In plus, jucatorul a fost penalizat si cu o amenda modica de 85 de euro. Tot luni, fotbalistul lui FC National Abiodun Agunbiade a fost suspendat doua etape dupa ce l-a injurat pe arbitrul Augustus Constantin. "Nu meritam cartonasul rosu. Cand ai emotii in timpul meciului, sub tensiune se mai intampla sa spui anumite lucruri", s-a dezvinovatit nigerianul. Conducerea Stelei a cerut si sanctionarea fundasului rapidist Ionut Rada, care l-a accidentat pe capitanul ros-albastrilor Mirel Radoi. "Din moment ce Radoi probabil nu va putea pune piciorul in pamant timp de doua saptamani, a fost o accidentare intamplatoare sau a fost atac brutal", a declarat directorul executiv din Ghencea, Valeriu Argaseala. Scandarile rasiste din timpul meciului Rapid-Steaua au intrat si in vizorul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

" Aceasta decizie a fost luata impotriva suporterilor celor doua echipe, nu impotriva cluburilor. Insa cei care o sa traga ponoasele o sa fim noi. Nu stiu daca vom face apel. Trebuie sa facem o analiza. Trebuie sa incercam sa stopam aceste manifestari huliganice"
Constantin Zotta

" Fotbalul nu se poate desfasura dupa bunul plac al unora. Regulamentul prevede sanctionarea galeriilor chiar daca meciul a fost acasa sau in deplasare. Atata timp cat decizia a fost luata in spiritul prevederilor regulamentare, nu cred ca am putea sa o contestam. S-a judecat pe baza raportului observatorului, al arbitrului si al jandarmeriei"
Valeriu Argaseala

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite