Campeones

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei sezoane fără niciun titlu, Real Madrid i-a suflat duminică seară campionatul Barcelonei, la meciul de adio pentru "albi" al lui Roberto Carlos şi David Beckham FC Barcelona a

După trei sezoane fără niciun titlu, Real Madrid i-a suflat duminică seară campionatul Barcelonei, la meciul de adio pentru "albi" al lui Roberto Carlos şi David Beckham

FC Barcelona a fost campioană pentru mai bine de o oră în ultima etapă a acestui sezon de Primera Division, însă Real Madrid a revenit spectaculos de la 0-1 în meciul său cu Mallorca, câştigând cu 3-1 şi adjudecându-şi cel de-al 30-lea titlu de campioană a Spaniei. Meciul cu Mallorca, de pe Santiago Bernabeu, a fost ultimul pentru David Beckham şi Roberto Carlos în tricoul Realului. Primul pleacă în SUA, la Los Angeles Galaxy, în timp ce brazilianul a semnat deja cu Fenerbahce. Nici antrenorul Fabio Capello nu ştie dacă va mai antrena echipa madrilenă.

Trei sezoane a stat Real Madrid fără niciun trofeu, în una dintre cele mai negre perioade din istoria clubului. După ce în intervalul 2003-2006 nu au câştigat absolut nimic, albii s-au revanşat duminică seară, luând campionatul Spaniei. La egalitate de puncte cu Barcelona înainte de ultima etapă, elevii lui Fabio Capello au tremurat peste 60 de minute pentru acest succes.

La pauza meciurilor, Barcelona era campioană. Avea 3-0 în deplasarea de la Gimnastic, în timp ce la Realul era condus cu 1-0 de Mallorca pe teren propriu. Partea secundă a fost complet diferită. Barca a învins cu 5-1 al Tarragona, însă a fost o victorie amară. Miile de suporteri catalani prezenţi la meci auzeau la radio cum Real a întors rezultatul cu Mallorca, marcând prin Reyes (67 şi 82) şi Diarra (79). Ambele echipe au avut acelaşi număr de puncte, 76, însă Real Madrid s-a impus graţie rezultatelor din partidele directe 2-0 şi 3-3.

În octombrie, Steaua i-a ajutat să-şi revină

Unul dintre cele mai importante momente ale sezonului pentru Fabio Capello a fost meciul din Ghencea, cu Steaua. Real începuse prost campionatul şi era ca şi demis dacă pierdea la Bucureşti. Spaniolii s-au impus cu 4-1 în faţa steliştilor şi, la scurt timp, au învins Barcelona cu 2-0, rezultat ce a contat enorm în cursa pentru titlu. Un alt moment decisiv al stagiunii pentru madrileni a fost cel al revenirii lui Beckham. Exclus din lot de Capello după ce a semnat cu LA Galaxy, acesta a fost reprimit şi a contribuit decisiv la a-l salva de la demitere pe antrenorul italian, dar şi la câştigarea titlului.

30 de titluri de campioană a Spaniei are Real Madrid, fiind urmat de FC Barcelona (18), Atletico Madrid (9), Athletic Bilbao (8), Valencia (6) şi Real Sociedad (2)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite