Căluţii cabraţi, pe urmele cavalerului polonez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kimi Raikkonen şi Felipe Massa ameninţă la Magny Cours prima poziţie, ocupată de Robert Kubica După victoria de acum două săptămâni, facilitată şi de abandonul lui Raikkonen, Kubica

Kimi Raikkonen şi Felipe Massa ameninţă la Magny Cours prima poziţie, ocupată de Robert Kubica

După victoria de acum două săptămâni, facilitată şi de abandonul lui Raikkonen, Kubica se va afla sub asediul celor doi piloţi de la Ferrari într-o cursă unde pole-position-ul este important.

Marele Premiu al Franţei, care va avea loc mâine, are o însemnătate specială pentru liderul la zi în clasamentul piloţilor, Robert Kubica. Anul trecut, pista din Hexagon era prima pe care polonezul evolua după groaznicul accident de la Montreal.

Kubica reuşea atunci un loc patru nesperat, după ce cu două săptămâni înainte pilotul scăpase cu viaţă dintr-un morman de fiare contorsionate. Acum însă Kubica vine pe acest circuit cu moralul ridicat la maximum după victoria din Canada.

La pândă stau Raikkonen şi Massa, care au reuşit aici anul trecut o dublă "superbă", cum este caracterizată chiar de către finlandez. Cei de la Ferrari au toate motivele să spere repetarea succesului din 2007, mai ales că maşinile lor au mers tot timpul foarte bine în Franţa.

Raikkonen, frustrat de greşeala lui Hamilton

Mai mult, cei doi piloţi ai căluţului cabrat nu vor simţi presiunea lui Hamilton, care va fi retrogradat cu 10 locuri în urma incidentului de la Montreal. "Dezamăgit, surprins şi frustrat" de faptul că Hamilton nu a văzut culoarea roşie pe culoarul de la standuri, Raikkonen, altădată mult mai furios, a trecut neaşteptat de uşor peste coliziunea care l-a afectat în duelul său cu Robert Kubica.

E de aşteptat un weekend spectaculos, pe un circuit care nu permite prea multe depăşiri şi un celebru ac de păr, Adelaide, unde piloţii vor avea de furcă acum, în lipsa controlului tracţiunii.

Antrenamente cu probleme

De altfel, la primele antrenamente care au avut loc ieri, mai mulţi piloţi au întâmpinat probleme la ieşirea din acel viraj. Cum prognoza meteo nu se anunţă favorabilă, existând şanse mari de ploaie atât astăzi, cât şi duminică, cursa pare a avea toate ingredientele necesare unui spectacol pe cinste.

Formula 1

Clasament piloţi

1. R. Kubica (BMW Sauber) 42p
2. L. Hamilton (Mc Laren) 38p
3. Felipe Massa (Ferrari) 38p
4. Kimi Raikkonen (Ferrari) 35p
5. N. Heidfeld (BMW Sauber) 28p

Clasament constructori

1. Ferrari (73p), 2. BMW Sauber (70p), 3. Mc Laren (53), 4. Red Bull Renault (21p) 5. Toyota (17p)

Rezultate antrenament 1

1. Felipe Massa 1:15.306
2. Lewis Hamilton 1:16.002
3. Heikki Kovalainen 1:16.055
4. Kimi Raikkonen 1:16.073
5. Robert Kubica 1:16.377

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite