Calificare istorică pentru reşiţeni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un meci excepţional, echipa pregătită de Aihan Omer a întors rezultatul împotriva ruşilor şi este la doar un pas de finala competiţiei UCM Reşiţa a izbutit ieri o calificare

După un meci excepţional, echipa pregătită de Aihan Omer a întors rezultatul împotriva ruşilor şi este la doar un pas de finala competiţiei

UCM Reşiţa a izbutit ieri o calificare istorică în faţa ruşilor de la Kaustik Volgograd, în semifinalele Cupei Challenge, iar obiectivul echipei româneşti a devenit acum cucerirea trofeului.

Bătuţi în Rusia, într-o sală neîncălzită şi neîngrijită, reşiţenii aveau de recuperat în retur o diferenţă de şase goluri, destul de puţini fiind cei care mai dădeau şanse reale echipei române, care oricum a plecat cu şansa a doua după tragerea la sorţi. Iar meciul din Sala Sporturilor din Reşiţa a început cu formaţia reşiţeană la timonă.

Până la pauză, diferenţa nu a fost totuşi decât de trei goluri în favoarea gazdelor. Partea a doua a fost însă controlată fără drept de apel de băieţii lui Aihan Omer, care sau detaşat treptat pe tabelă, graţie în primul rând contraatacurilor devastatoare concretizate rând pe rând de Tucanu, Butulija ori Pasic. Gazdele au realizat pentru prima oară că au calificarea în mână, la mijlocul reprizei secunde, atunci când avantajul consemnat pe tabelă, 25-19, anula practic înfrângerea din tur. Pe final, sprijiniţi şi de suporterii care au umplut până la refuz Sala Sporturilor, reşiţenii şi-au permis să facă şi spectacol.

Cu gândul la trofeu

Victoria istorică a reşiţenilor nu i-a luat însă chiar prin surprindere pe oficialii şi antrenorii reşiţeni, care acum şi-au fixat ca obiectiv cucerirea trofeului. "Am destulă experienţă ca antrenor în handbal şi le-am zis băieţilor că, dacă pornim cu gândul să dăm totul pe teren, putem întoarce rezultatul. Putem să ne gândim acum la cucerirea trofeului.

Ar fi frumos ca Challenge Cup să rămână în România, după ce Steaua a luat această cupă anul trecut", a spus, după meciul de ieri, antrenorul gazdelor, Aihan Omer. "Nu ne-am gândit că puteam să-i batem chiar la 10 goluri. Ne-a ieşit însă fantastic. Putem să ne gândim la câştigarea trofeului şi cred că avem multe de spus în perioada următoare", a spus Gheorghe Irimescu, unul dintre cei mai buni jucători ai partidei.

HCM, afară din Cupa Cupelor

Chiar dacă Challenge Cup reprezintă o întrecere de mâna a doua în handbal, un fel de echivalent al fostei Cupe a Oraşelor Târguri din fotbal, şi în care forţe precum Germania şi Spania nu îşi înscriu echipe, performanţa rămâne una istorică pentru reşiţeni. Mâine, românii îşi vor afla adversarul din semifinale. Altfel, aseară HCM Constanţa a pierdut şi returul cu RK Zagreb (Croaţia), scor 29-31, şi a fost eliminată din Cupa Cupelor.

Am crezut tot timpul în această calificare. Am avut emoţii mari, mai ales când ne-am desprins la şapte goluri. Prin această victorie, şcoala românească de handbal i-a dat o lecţie şcolii ruse.
Aihan Omer (antrenor UCM )

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite