Calendarul preliminariilor are două avantaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă se aşteptau la arbitrajul UEFA, în ce priveşte stabilirea programului preliminariilor Grupei G pentru Euro 2008, oficialii români au declarat că mai bine decât au reuşit să

Chiar dacă se aşteptau la arbitrajul UEFA, în ce priveşte stabilirea programului preliminariilor Grupei G pentru Euro 2008, oficialii români au declarat că mai bine decât au reuşit să obţină în Olanda nu era posibil.
"ţinând cont că avem o competiţie în care sunt implicate pe lângă noi alte şase echipe, mai bine de atât nu puteam scoate. A fost bine că iniţial ne-am pus noi de acord, cele trei formaţii mai importante, Olanda, România şi Bulgaria, şi apoi au intrat în combinaţie şi ceilalţi", a precizat directorul FRF, Ionuţ Lupescu. "Puteam însă să avem un calendar mai prost, mai ales dacă ajungeam la arbitrajul UEFA", a adăugat Kaiserul. Legat de programul care dă României posibilitatea, cel puţin teoretic, să întâlnească principalul adversar din grupă, Olanda, având punctaj maxim, Lupescu a menţionat că totul depinde acum de fotbalişti: "Orice este posibil. Ar fi ideal să mergem în Olanda la adăpostul unui avantaj de nouă puncte, pentru că înainte avem două partide acasă şi o deplasare în Albania, deci, teoretic, nu am avea probleme. Dar rămâne să vedem". Oficialul federal a prezentat şi avantajele calendarului care a fost stabilit la Noordwijk: "Primul ar fi că jucăm cu echipele puternice sâmbăta. De exemplu, după deplasarea din Olanda, jucăm miercuri cu Luxemburg. Al doilea lucru bun este faptul că disputăm ultima partidă acasă, cu Albania, şi, dacă este să depindem de cele trei puncte, totul va fi câştigat sau pierdut pe mâna noastră".
Bulgarii ne atenţionează
Selecţionerul reprezentativei de la sud de Dunăre, Hristo Stoicikov, a declarat că echipa sa, cu care tricolorii vor juca în deschiderea grupei G, evoluează întotdeauna bine la începutul preliminariilor. "Ne calificăm. Nu are ce să se întâmple. Vom avea mult de muncă, avem patru meciuri în această toamnă", a precizat tehnicianul, fiind completat de preşedintele federaţiei bulgare, Borislav Mihailov: "Este bine că începem în deplasare, dar este rău că întâlnim în primele trei partide România, Slovenia şi Olanda. Negocierile au fost îngreunate de faptul că Belarusul voia să joace în martie 2007, când vremea nu este deloc bună".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite