Calancea, de două ori aur la Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivul originar din Chişinău a urcat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la total şi aruncat România s-a umplut de medalii la Campionatele Europene de Haltere de la

Sportivul originar din Chişinău a urcat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la total şi aruncat

România s-a umplut de medalii la Campionatele Europene de Haltere de la Strasbourg (Franţa).

Valeriu, câştigător la categoria 85 de kg

Dacă înainte de plecare, oficialii federaţiei îşi doreau două medalii, sportivii noştri au depăşit aşteptările tuturor. După ce Mărioara Munteanu a cucerit două medalii de aur şi una de argint la fete, orgoliul băieţilor noştri s-a regăsit în alte trei medalii cucerite de Valeriu Calancea. Sportivul născut la Chişinău, în Republica Moldova, şi-a dovedit clasa în concursul categoriei 85 de kilograme.

A încercat să doboare recordul mondial

Cel considerat un posibil urmaş al actualului şef de federaţie, Nicu Vlad, a aruncat şi a cucerit aurul la total , dar şi o medalie de bronz la stilul smuls.

Cu un total de 373 kilograme ridicate, românul a fost la egalitate cu Vadzim Straltov din Belarus şi turcul Izzet Ince, însă greutatea corporală mai scăzută a sportivului nostru l-a ajutat să câştige prima poziţie.

Calancea a încercat să doboare recordul mondial punând la final 219 kg pe halteră, însă braţele sale nu au fost suficient de puternice să ridice bara deasupra capului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite