Câinii siamezi, marcă înregistrată la Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Niculescu şi Ionel Dănciulescu se cunosc de peste 20 de ani. Au copilărit şi crescut împreună, iar acum formează cuplul letal al roş-albilor, dar şi al Ligii I

disputate deja din retur, celebrul deja cuplu N&D a "bifat" 17 reuşite, ceea ce reprezintă aproape jumătate din total. Şi asta în condiţiile în care toţi cei trei atacanţi au fost folosiţi în garnitura dinamoviştilor pe baza unui sistem al rotaţiei.
Pe viaţă în "Ştefan cel Mare"
Niculescu şi Dănciulescu nu au devenit chiar uşor idoli la Dinamo. Primul, venit de la Craiova, a avut nevoie de o experienţă externă (la Genoa - Italia) pentru a învăţa ce înseamnă să fii cu adevărat profesionist. Al doilea a suferit mult la început în tricoul roş-albilor. Trecutul său stelist, dar mai ales faptul că devenise celebru pentru golurile marcate aproape meci de meci în poarta lui Dinamo, i-au atârnat multă vreme ca un plumb de picioare. Caracter puternic, Dănciulescu a depăşit cea mai neagră perioadă a vieţii sale sportive şi încet-încet şi-a câştigat respectul fanilor din Şoseaua "Ştefan cel Mare". Acum, pentru amândoi fotbaliştii trecutul pare la ani lumină. Iar prezentul sună bine. Având în Cristi Borcea, directorul executiv al clubului, un susţinător şi un prieten adevărat, N&D pare a fi devenit marcă înregistrată la Dinamo. Niculescu şi Dănciulescu au semnat noi contracte care-i leagă de roş-albi până în 2010, perioadă în care vor câştiga câte 180.000 de euro pe sezon.
După 20 de ani
Povestea celor doi începe undeva în urmă cu peste 20 de ani, într-un mic orăşel, Slatina, de lângă Craiova. Deşi s-au născut amândoi în aceeaşi localitate, Niculescu şi Dănciulescu s-au cunoscut abia când s-au apucat de fotbal. Nici nu-şi închipuiau atunci ce prietenie trainică se va închega între ei. "Eu m-am apucat de fotbal mai târziu decât Claudiu. El era deja acolo când am ajuns eu. Dar era vorba doar de o diferenţă de câteva luni. Pe vremuri se făceau mai multe selecţii pe an", rememorează Dănciulescu. "Ne cunoaştem de când aveam şapte ani. Mi-aduc aminte cu plăcere de acea perioadă.
Mai târziu l-am cunoscut şi pe Burcă, fostul nostru coleg, toţi evoluând împreună la juniori", completează Niculescu. Faptul că amândoi nutreau la acelaşi vis, să ajungă mari fotbalişti şi golgheteri de temut, a contat în prietenia lor: "Cum amândoi jucam în faţă, am format imediat un cuplu, mai ales că eram şi de aceeaşi vârstă. Prietenia s-a legat repede. Mai era şi Luţu în gaşca noastră. Mi-amintesc că atunci a marcat câte 100 de goluri pe sezon, câte 30 de fiecare", ne spune, cu mândrie, Danciu-gol. "Aşa e, îi nenoroceam pe mulţi. Înscriam foarte multe goluri, din toate poziţiile. După fiecare meci ne plăcea să rememorăm golurile, eram foarte bucuroşi de realizările noastre. Apoi ne-am pus un vis eu şi Danciu: să ajungem să evoluăm tot împreună, dar pentru o echipă mare", ne povesteşte Cleo.
"Ne simţim pe teren"
Vârfurile roş-albilor nu uită niciun moment de unde au plecat în fotbalul de performanţă. "Domnul profesor Ion Pârvulescu ne-a ajutat foarte mult. Tot timpul l-am simţit aproape. De altfel, şi dânsul a avut acest vis, de a ajunge să evoluăm pentru o echipă mare.
Datorită dânsului ajunsesem să ne simţim pe teren extraordinar de bine. Acesta este un atu al nostru pe care-l exploatăm şi azi", spune Niculescu, care completează imediat: "Am fost o grupă talentată, care a dat mai mulţi fotbalişti campionatului intern. În afară de Burcă şi Luţu, pe care i-am menţionat, nu-l putem omite pe Romeo Stancu, care iată acum joacă la Rapid, sau pe Augustin Chiriţă, care a evoluat la Universitatea Craiova şi FC Argeş".
Vacanţele le fac împreună
"Atunci când timpul ne permite, ne vizităm pe acasă, aşa că pot spune că petrecem împreună multe dintre cele 24 de ore ale unei zile. Iar când nu ne vedem, vorbim la telefon", a completat Dănciulescu. Ca în fiecare an, şi acest Revelion cei doi îl vor petrece împreună: "Claudiu este deja la Poiană. Voi ajunge şi eu acolo, unde mai sunt şi alţi colegi de-ai noştri de la Dinamo. Sper ca anul care vine să fie bun şi pentru mine, şi pentru Claudiu, atât pe plan sportiv, cât şi familial".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite