CFR Cluj, cu ochii pe congresul FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Joseph Blatter doreşte să oblige cluburile să folosească minimum şase jucători autohtoni. CFR Cluj este în pericol Noua reglementare, denumită "6+5", nu este văzută cu

Preşedintele Joseph Blatter doreşte să oblige cluburile să folosească minimum şase jucători autohtoni. CFR Cluj este în pericol

Noua reglementare, denumită "6+5", nu este văzută cu ochi buni de preşedintele UEFA, Platini, care apără drepturile marilor cluburi din Europa. În Liga I, campioana CFR Cluj este cea mai afectată echipă.

Şeful Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Joseph Blatter, intenţionează să restricţioneze numărul de jucători străini din echipele de fotbal, proiectul urmând a fi dezbătut în perioada 29-30 mai la Sydney.

Dacă în momentul de faţă este limitat doar numărul jucătorilor din afara Uniunii Europene care pot intra simultan pe teren, conform planurilor lui Blatter, toate echipele vor fi obligate să folosească cel puţin şase jucători autohtoni.

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal, Michel Platini, a criticat această iniţiativă: "Comitetul Executiv a convenit în unanimitate că regula 6+5 este bună pentru fotbal, dar este complet ilegală. Aşteptăm vizita preşedintelui FIFA pentru a ne da câteva explicaţii cu privire la modul în care vrea să prezinte proiectul la Congresul din Australia", a spus Platini, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al UEFA, care a avut loc marţi, la Moscova.

Alertă la CFR Cluj

Blatter crede însă că legea pe care vrea s-o introducă nu este ilegală. "Legea 6+5 nu este împotriva regulilor Uniunii Europene, pentru că nu intră în contradicţie cu principiile liberei circulaţii", a explicat Blatter, care doreşte să discute cu oficialii pe probleme de politică şi sport ai celor 27 de membri ai Uniunii Europene. În România, doar campioana Ligii I, CFR Cluj, se bazează decisiv pe jucătorii străini. Astfel, din primul "11" al clujenilor au făcut parte cel mult doi jucători români, Trică şi Panin.

Prin urmare, şefii clubului ardelean s-au orientat către jucătorii români cu experienţă internaţională. "Vreau jucători români care au experienţă şi care vor să se întoarcă în România, nu neapărat care au ajuns să joace pentru naţională", a anunţat antrenorul CFR‑ului, Ioan Andone.

Având în vedere că la Congresul FIFA propunerea lui Blatter va fi doar dezbătută, în cazul în care legea va fi şi implementată este de aşteptat ca restricţia numărului de jucători străini să intre în vigoare în anii următori.

Ioan Andone, accident rutier lângă Ploieşti

Antrenorul lui CFR Cluj, Ioan Andone, a provocat ieri un accident rutier pe DN 1, în apropiere de Ploieşti. Conform surselor din poliţie, Andone a intrat pe contrasens şi a acroşat un autoturism Dacia, în care se aflau doi pasageri.

În urma accidentului o femeie a fost internată la Spitalul Judeţean din Ploieşti cu traumatism cranio-cerebral. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Andrei Ilinca, a declarat că victima a fost lovită la cap în momentul impactului şi că suferă de un traumatism cranio-cerebral.

Dacă femeia va depune plângere împotriva lui Andone şi în funcţie de numărul de zile de spitalizare, acesta va putea fi acuzat de vătămare corporală din culpă.

Comitetul Executiv a convenit în unanimitate că regula 6+5 este bună pentru fotbal, dar este complet ilegală
Michel Platini, preşedintele UEFA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite