CFR Cluj şi-a luat atacant din "generaţia Messi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana Ligii I l-a transferat pe Gustavo Oberman, câştigător al Campionatului Mondial de tineret din 2005 cu naţionala Argentinei Noul "vârf" al clubului ardelean face parte din celebra

Campioana Ligii I l-a transferat pe Gustavo Oberman, câştigător al Campionatului Mondial de tineret din 2005 cu naţionala Argentinei

Noul "vârf" al clubului ardelean face parte din celebra generaţie de fotbalişti argentinieni care a dat jucători la echipe celebre din Europa.

CFR Cluj se pregăteşte pentru meciurile din grupele Ligii Campionilor. Ultima achiziţie a clujenilor este argentinianul Gustavo Oberman, un atacant de 23 de ani care a jucat pentru Argentinos Juniors, iar ultimul sezon l-a petrecut, sub formă de împrumut, la Casellon, din liga a doua spaniolă.

"A semnat electronic contractul cu noi. E un atacant de perspectivă, foarte bun, în care ne punem mari speranţe. Este jucătorul nostru pentru următorii cinci ani", a spus preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan.
În ediţia trecută de campionat, Oberman a evoluat în 37 de partide pentru Castellon şi a înscris patru goluri. CFR Cluj a plătit pentru atacantul sud-american 500.000 de euro.

Campion, alături de Messi

Oberman, un jucător de un metru şi 75 de centimetri, a făcut parte din lotul naţionalei Argentinei triumfătoare la Campionatul Mondial U20 din 2005.

A fost una dintre cele mai valoroase generaţii de tineri jucători argentinieni, o promoţie care a dat jucători celor mai mari cluburi din Europa.

Printre colegii lui Gustavo s-au numărat Lionel Messi (FC Barcelona), Fernando Gago şi Ezequiel Garay (ambii Real Madrid), Sergio "Kun" Aguero (Atletico Madrid), Oscar Ustari (Gatafe), Neri Cardozo (Boca Juniors) sau Pablo Zabaleta (Espanyol Barcelona).

Au luat faţa Stelei

Echipa clujeană a reuşit ceea ce nu a putut Steaua, adică să transfere un jucător din celebra "generaţie Messi". Din echipa campioană mondială în 2005 a făcut parte şi Daniel Armenteros, mijlocaşul care a refuzat în repetate rânduri un transfer la Steaua. Fotbalistul joacă la echipa a doua a clubului FC Sevilla, în liga secundă spaniolă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite