Buzău roş-albastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi fanii Gloriei au aşteptat 20 de ani promovarea în primul eşalon, suporterii privesc cu simpatie şi spre echipa din Ghencea Buzăul e din nou pe harta fotbalistică a României. Cu

Deşi fanii Gloriei au aşteptat 20 de ani promovarea în primul eşalon, suporterii privesc cu simpatie şi spre echipa din Ghencea

Buzăul e din nou pe harta fotbalistică a României. Cu toate acestea, suporterii ei ţin cu Steaua, iar pachetul majoritar al clubului pare să fi intrat pe mâna oamenilor lui Gigi Becali. Singurele emoţii ale buzoienilor sunt legate de obţinerea licenţei, stadionul din Crâng fiind departe, în acest moment, de a putea organiza meciuri de primă divizie. "Nici nu visam că o să ajungem să intrăm în Liga 1 ", ni s-a destăinuit unul dintre angajaţii clubului.

De altfel, vizita şefului de licenţiere din partea Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru, n-a făcut altceva decât să grăbească lucrurile în această privinţă. Deja celebra firmă a lui Oprişan s-a ocupat cu amenajarea gazonului, care arată foarte bine, iar munca este în toi cu amenajarea vestiarelor, montarea toaletelor ecologice, construirea spaţiilor pentru masa presei şi nu în ultimul rând montarea de scaune, care până pe 15 iulie ar trebui să fie cel puţin în număr de 3.000. Ambiţia gazdelor este însă ca, până la începutul campionatului, toate tribunele să fie dotate cu scaune din plastic. În plus, spaţiile de parcare, într-o primă fază, şi o instalaţie de nocturnă, într-un viitor nu prea îndepărtat, ar fi ultimele componente ale unei arene ce se doreşte a fi cât mai cochetă.

Din păcate, nu totul este chiar în regulă în sânul echipei buzoiene, relaţiile dintre cuplul de antrenori Ioan Viorel (manager general) şi Ilie Stan (antrenor principal) şi preşedintele Consiliului de Administraţie, Aurel Brebeanu, fiind unele mai mult decât tensionate.

Contre dure între conducere şi banca tehnică

"Trebuie să înţeleagă şi domnii din conducere că fără o implicare directă nu se mai poate. Să se zbată şi ei mai mult pentru echipă. Este nevoie să-şi schimbe mentalitatea. În ultima vreme, eu cu doctorul echipei dăm bani din buzunar ca echipa să nu ducă lipsă de medicamente", se plânge fostul stelist, Ilie Stan. De partea cealaltă, preşedintele Brebeanu (fost acţionar majoritar) nu ezită să atace conducerea tehnică şi cere puţină răbdare. "Antrenorii trebuie să-şi facă treaba lor. Din câte îmi dau seama caută să ţină la echipă jucătorii pe care îi simpatizează şi nu caută neapărat criteriul valoric. Ar trebui să fie mai atenţi din punctul acesta de vedere. Iar banii vor veni. Am discutat cu primăria, avem contacte cu mai mulţi, plus ceea ce a promis şi patronul Bucur, cred că vom avea un buget spre patru milioane de euro", promite Brebeanu.

"Au zis că sunt din partea lui Becali"

Aurel Brebeanu este omul care a preluat pachetul majoritar la Gloria Buzău, la începutul sezonului 2006-2007. Nici nu se gândea probabil atunci că echipa va ajunge să promoveze. Dar odată obţinută promovarea au venit şi problemele, un loc în primul eşalon stârnind un interes destul de mare. "Au venit prima dată trei tipi, care au zis că vor să cumpere pachetul majoritar la Gloria. Au zis că sunt din partea lui Becali şi că mi se oferă 300.000 de euro. Eu n-am crezut, dar ulterior am verificat şi aşa era. Am explicat că am făcut şi eu investiţii şi am mai cerut 200.000 de euro în plus, banii care mi s-au dat. Patron este de fapt domnul Bucur, pe acte, şi este un om dispus să ne ajute", spune Brebeanu, care, la un calcul simplu, pare să fi scos un profit bunicel de pe urma investiţiei la Gloria. După ce a cedat acţiunile clubului, Brebeanu a fost la un pas să "zboare" definitiv de la club, dar în urma unei şedinţe a Consiliului de Administraţie s-a decis ca el să rămână.

Cuplul Stan - Viorel ţinteşte sus

Fără îndoială, cuplul de antrenori Ilie Stan - Ioan Viorel a fost determinant în revenirea Gloriei pe prima scenă a fotbalului românesc. Cei doi foşti stelişti şi cumnaţi, în acelaşi timp, au lucrat cot la cot pentru promovare. Numărul unu a fost "Vioară", care a dus greul tot campionatul, Ilie Stan venind în iarnă pentru a completa formula câştigătoare, experienţa acumulată în Emiratele Arabe, unde a antrenat alături de Iordănescu, dovedindu-se mai mult decât necesară. Stan a fost cel care a strâns lotul după perioada de vacanţă şi îşi aleargă elevii pe dealurile de la Sărata Monteoru. "Vom mai sta ceva vreme pe aici, după care în perioada 1-14 iulie vom merge la un cantonament la Kaprun, în Austria", spune Stan. Buzăul este un oraş ce a respirat fotbal în ultima vreme. La ultimele meciuri, înainte de promovare, stadionul a fost arhiplin, aproape 18.000 de spectatori, publicul purtând echipa spre victorie de multe ori. Iar suporterii pe care i-am întâlnit în jurul stadionului abia aşteaptă o confruntare cu granzii Bucureştiului. Însă dacă Dinamo şi Rapid sunt aşteptate cu ură, Steaua ar putea fi primită cu ceva mai multă simpatie. Iar asta pentru că majoritatea buzoienilor iubesc clubul din Ghencea, Steaua fiind a doua echipă ca interes pentru localnici. De altfel, nici nu ar fi prea grea această dragoste, mai ales că ambele grupări simt şi trăiesc pentru aceleaşi culori: roşu şi albastru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite