Bute, victorie prin KO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilistul român a obţinut, ieri-dimineaţă, titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins pe deţinătorul centurii, columbianul Alejandro Berrio. Sud-americanul

Pugilistul român a obţinut, ieri-dimineaţă, titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins pe deţinătorul centurii, columbianul Alejandro Berrio. Sud-americanul n-a mai rezistat forţei lui Bute în runda 11

"Bute, Bute, Bute", s-a auzit, dintr-o dată, din piepturile a nu mai puţin de 13.000 de spectatori care au luat cu asalt sala Bell Centre din Montreal.

Era repriza a 11-a a întâlnirii dintre românul Lucian Bute şi columbianul Alejandro Berrio, care luptau pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.

Atunci, Bute l-a "încolţit" pe Berrio şi l-a supus unei serii de lovituri, columbianul a fost KO şi arbitrul a fost nevoit să oprească partida fără a-l mai număra pe sud-american.

Bute a devenit astfel noul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, călcând astfel pe urmele unui Mihai Leu, care în 1997 câştiga titlul WBO, sau a unui Leonard Doroftei, care în 2002 intra în posesia titlului WBA.

"Mi s-a îndeplinit un vis. Am devenit campion mondial. Nu mă aşteptam ca meciul să ţină până în repriza a 11-a. Berrio este cel mai puternic pugilist pe care l-am întâlnit în carieră. Loveşte foarte puternic, dar, din fericire, nu m-a rănit. Sunt mândru de performanţa realizată", a declarat campionul.

17 partide prin KO

După această partidă, Bute a ajuns la 21 de victorii, dintre care 17 prin KO. "M-am aşteptat şi mi-am dorit foarte mult să câştige Lucian, pentru că, pe lângă faptul că e un pugilist extraordinar, el e şi un mare caracter. Eu cred că el va face o propagandă foarte bună pentru boxul românesc", a spus Mihai Leu, acesta fiind completat şi de către Doroftei: "Iată că Bute a reuşit să înregistreze din nou un succes românesc acolo unde ne este locul". Victoria românului a fost lăudată şi de către presa canadiană.

"Lucian Bute nu a ratat şansa de a câştiga primul său titlu mondial. Viaţa de spartan pe care românul a avut-o în ultimii ani a dat roade la Bell Center din Montreal", a notat versiunea electronică a cotidianului "Le Journal de Montreal".

>> Mulţumesc celor din România care s-au trezit dimineaţă ca să vadă meciul meu şi le dedic această victorie. Mamă, te iubesc, ştiu că te-ai uitat la meci!

Lucian Bute,
la câteva secunde după victorie

>> E o victorie extraordinară, ceea ce înseamnă foarte mult pentru boxul românesc. Cu toate acestea, versiunea IBF nu se compară cu versiunea în care am activat eu.

Leonard Doroftei,
fost campion mondial

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite