Bute s-a întors acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul mondial la box al versiunii IBF a revenit pentru trei săptămâni în România. Tot ieri, preşedintele FRB, Rudel Obreja, a desfiinţat lotului olimpic Cel mai valoros boxer

Campionul mondial la box al versiunii IBF a revenit pentru trei săptămâni în România. Tot ieri, preşedintele FRB, Rudel Obreja, a desfiinţat lotului olimpic

Cel mai valoros boxer român al momentului, Lucian Bute, a revenit în ţară pentru o vacanţă de trei săptămâni. Sportivul care a cucerit titlul mondial la categoria semimijlocie în versiunea IBF spune că va afla la începutul lunii decembrie cu cine va boxa pentru a-şi apăra titlul pe 29 februarie.

Cucerirea titlului mondial l-a transformat pe Lucian Bute într-unul dintre cei mai îndrăgiţi sportivi din Canada. Oamenii îl opresc pe stradă, îl încurajează şi speră să mai vadă la Montreal şi alte victorii ale lui "Mister KO". Pugilistul a rămas însă cu sufletul în România, unde a revenit la două săptămâni după cucerirea centurii. "Mi-a fost dor de familie, de mama mea, de casă.

Abia aşteptam să mă mai întorc la românii mei, cărora le mulţumesc pentru sprijin, ştiu că s-au trezit dimineaţa să fie alături de mine, precum familia mea, şi de aceea, după meci, am izbucnit în plâns. Familia este viaţa mea", a precizat boxerul.

Bute a spus că abia acum realizează ce performanţă a obţinut şi că nu are de gând să cedeze prea curând centura.

"De-abia acum realizez ce se petrece, imediat după meci, nu mi-am dat seama. Atmosfera a fost fantastică la Montreal, unde publicul m-a purtat spre victorie. Acum doresc să fac orice pentru a ţine centura cât mai mult. Următorul meci ştiu că va fi pe 29 februarie, la Montreal, dar nu ştiu cu cine va fi şi nici nu am preferinţe", a spus pugilistul, care îşi doreşte cel mai mult să boxeze şi într-o partidă în faţa publicului român. Bute a sosit la Bucureşti la salonul oficial al Aeroportului "Henri Coandă" unde a fost întâmpinat de familie, de preşedintele FRB, Rudel Obreja, şi de mulţi prieteni.

Zi neagră pentru boxul amator

Biroul federal al FR Box a decis ieri ca cei trei pugilişti acuzaţi de tentativă de furt la Chicago, Bogdan Dinu, Ronald Gavril şi Iulian Stan, să fie excluşi din viaţa sportivă, ca antrenorul Relu Auraş să fie demis şi lotul olimpic să nu se mai pregătească centralizat, fiind practic desfiinţat.

Măsura a fost luată în urma evoluţiilor dezastruoase ale boxerilor români, care nu au obţinut nicio medalie la Campionatul Mondial şi nici nu s-au calificat la Jocurile Olimpice. "Ce s-a întâmplat la Chicago a fost ruşinos. A fost o pată pe obrazul boxului românesc, dar şi pe al României", a spus Rudel Obreja.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite