Bute a răpus "Scorpionul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilistul român a trecut de australianul de origine cameruneză Sakio Bika, în meciul decisiv pentru challengerul la titlul mondial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF, şi se va lupta în

Pugilistul român a trecut de australianul de origine cameruneză Sakio Bika, în meciul decisiv pentru challengerul la titlul mondial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF, şi se va lupta în toamnă pentru centura cu diamante

În faţa a 10.000 de spectatori prezenţi ieri-dimineaţă în "Bell Center" din Montreal, Bute a trecut după un meci extrem de echilibrat de Sakio Bika. Obişnuit cu partidele în care KO era cuvântul de ordine, 16 din cele 19 partide susţinute la profesionişti încheindu-le victorios înainte de limită, gălăţeanul a avut parte de o replică solidă. Totuşi, la finalul celor 12 reprize, toţi cei trei arbitri l-au văzut învingător pe Bute. Decizii: 118-109, 118-109, 116-111.

"Frumuşelul", aşa cum este alintat Bute, a început temător lupta cu australianul Bika, un boxer care în trecut s-a luptat de două ori pentru titlul mondial, cu Calzaghe şi Beyer. Primele trei runde i-au aparţinut clar "Scorpionului", românul părând a fi luat prin surprindere de tehnica adversarului său. La sfârşitul rundei a treia, antrenorul Stefan Larouche a venit la colţul românului şi i-a recomandat să schimbe tactica şi să încerce cu o uşoară agresivitate să-şi domine adversarul. "Frumuşelul" a început, treptat, să-şi domine adversarul şi, graţie pregătirii fizice superioare, a dominat fără drept de apel finalul de meci. Văzându-se în evidentă inferioritate şi fără vlagă în braţe, australianul a încercat să-l doboare pe Bute printr-o lovitură cu capul, dar nu a izbutit decât să primească o avertizare din partea arbitrului de ring.

Bika: "Lucian este un campion"

La final, deşi dezamăgit de faptul că a ratat şansa de a lupta pentru titlul mondial, Sakio Bika a recunoscut superioritatea pugilistului nostru.

"Bute este un boxer de talie mondială. Are tehnică bună şi forţă în lovituri. Cred că are şanse să ajungă campion", a sunat la final declaraţia australianului. După acest succes, Lucian Bute îl va provoca pe campionul mondial al categoriei, columbianul Alejandro Berrio, într-un meci pentru titlul în versiunea IBF.

Sunt fericit că am reuşit să depăşesc un adversar foarte bine pregătit. În toamnă, voi avea ocazia să lupt pentru titlul mondial şi sper să-l aduc în România
Lucian Bute

Meciuri pentru titlu, în România?

În această toamnă, atât Lucian Bute, cât şi Adrian Diaconu vor lupta pentru centuri mondiale, la supermijlocie, respectiv semigrea. Oficialii de la Interbox, unde sunt legitimaţi cei doi boxeri, intenţionează să programeze întâlnirile în România, locaţia vizată fiind stadionul Naţional din complexul "Lia Manoliu" (foto). Organizarea va costa însă peste 2,5 milioane de euro, iar realizarea acestui proiect va depinde de găsirea de sponsori care să asigure o parte însemnată din suma menţionată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite