Bute e la un pas de meciul pentru titlul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boxerul român l-a învins pe rusul Serghei Tatevosian şi a obţinut al 19-lea succes din tot atâtea meciuri. Partida n-a avut reţetă financiară, sportivul neprimind vreun bonus

Boxerul român l-a învins pe rusul Serghei Tatevosian şi a obţinut al 19-lea succes din tot atâtea meciuri. Partida n-a avut reţetă financiară, sportivul neprimind vreun bonus

Victoria de sâmbătă dimineaţă l-a adus pe Lucian Bute la doar un meci distanţă de înfruntarea cu liderul mondial, care ar putea avea loc la finalul acestui an. Rusul Serghei Tatevosian, neînvins după 31 de partide, nu a putut face faţă tacticii şi tehnicii lui Lucian Bute.

Pus în faţa celui mai dificil adversar din carieră, Bute a boxat inteligent, a punctat constant cu croşeul de stânga şi l-a învins fără emoţii pe pugilistul rus care a pândit aproape toată partida o lovitură decisivă. După 12 runde, Bute a primit decizia în unanimitate din partea arbitrilor, bifând astfel a 19-a victorie din tot atâtea partide.

"A fost un meci destul de greu, dar l-am controlat în totalitate, a declarat Bute. Toate cele 12 runde au fost la discreţie. Am făcut un meci bun. Sunt foarte mulţumit de rezultat. Mă bucur că s-a terminat cu bine, exact aşa cum mi-am dorit", a declarat Lucian Bute, care luna viitoare va împlini 27 de ani. Pugilistul a fost extrem de încântat de atmosfera creată la Bell Center. Românul mai are o partidă de disputat în această primăvară, tot la Montreal, în faţa unui adversar care va fi desemnat în curând. Dacă va învinge, atunci boxerul român are calea liberă pentru titlul mondial, deţinut în acest moment de danezul Mikkel Kessler, care va mai disputa şi el o partidă, la Copenhaga, contra mexicanului Librado Andrade. Bute nu a primit nicio sumă de bani pentru acest meci, el având de luat doar salariul lunar de la clubul la care activează. Dacă va boxa pentru titlul mondial, atunci el va lupta şi pentru o sumă de bani.

Jo Jo Dan a făcut spectacol

În gala de sâmbătă dimineaţă a urcat în ring şi Ionuţ Ion, alias Jo Jo Dan, colegul lui Bute la clubul Interbox. Pugilistul născut la Giurgiu şi-a năucit adversarul, Cristopher Henry din Barbados, pe care l-a trimis de două ori la podea în runda a patra. În cele din urmă, după un meci care i-a entuziasmat pe spectatori, Jo Jo Dan a câştigat la puncte cea de-a 16-a partidă la profesionişti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite