Bute-mania în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când boxa în Canada, niciun post din ţară nu era interesat de preluarea drepturilor TV. Acum, când se va bate cu Froch în Anglia, patru canale româneşti vor meciul.

Confruntarea Froch - Bute, programată la 26 mai, în oraşul natal al englezului, Nottingham, a provocat o adevărată isterie în rândul iubitorilor de box. Totuşi, dincolo de viteza cu care se vând biletele, mai există o miză. E vorba de drepturile de televizare ale meciului.

E o situaţie neobişnuită, având în vedere că până acum, când Bute avea meci în Canada, niciun post de la noi nu era interesat de televizarea evenimentului. Asta deoarece, din cauza diferenţei de fus orar dintre România şi Canada, meciul începea undeva între 4 şi 5 dimineaţa, iar ratingul rezultat nu permitea acoperirea sumei cheltuite pentru drepturile TV din publicitate.

Acum, când Bute se va lupta în Europa, acest impediment nu mai există. Gala de la Nottingham va începe la ora 21.30, ora României, iar Froch şi Bute vor intra în ring undeva spre miezul nopţii. Astfel, ratingul mare e garantat!

Licitează Pro TV, Antena 1, TVR şi the Money Channel

Preşedintele FRB, Rudel Obreja, a dezvăluit că Pro TV, TVR, Antena 1 şi The Money Channel vor licita pentru televizarea confruntării Froch - Bute. Ultimul meci în care boxerul român şi-a apărat centura IBF la supermijlocie a fost contra jamaicanului Glen Johnson în luna noiembrie a anului trecut. Atunci, pe ultima sută de metri, The Money Channel a achiziţionat drepturile TV, plătind 100.000 de dolari pentru meciul găzduit de Quebec.

Cele 9.000 de tichete pentru evenimentul de la Capital FM Arena, la Nottingham, aproape că s-au epuizat. Şase dintre cele opt categorii sunt deja „sold out". Se mai pot cumpăra bilete online, de pe site-ul capitalfmarena.com, la următoarele preţuri: 197 de
euro şi 263 de euro.

9 meciuri a disputat până acum Bute în care şi-a apărat centura IBF la categoria supermijlocie, câştigând şapte dintre ele prin ko.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite