Bute, mai bun ca Vladimir Klitschko!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute (foto) a fost numit de către IBF cel mai bun pugilist din 2010, în dauna campionului mondial la categoria grea Vladimir Klitschko, câştigătorul acestei distincţii în 2009.

Bute, deţinătorul centurii mondiale IBF la categoria super-mijlocie, a primit pentru prima oară în carieră acest trofeu, ce i-a fost acordat cu ocazia convenţiei anuale a federaţiei, desfăşurată la Hotel Paris din Las Vegas. Pugilistul român nu a putut fi prezent la ceremonie, aflându-se în Canada unde se antrenează intens pentru duelul cu francezul Jean Paul Mendy, care va avea loc la Bucureşti, în Pavilionul Romexpo, la 9 iulie.

„Sunt mândru că sunt considerat cel mai bun pugilist de la IBF şi urmaşul lui Vladimir Klitschko. Dedic acest trofeu tuturor românilor. Nu o să uit niciodată de unde am plecat", a declarat Bute pentru site-ul său oficial, www.lucian-bute.com.

Trofeul pe care International Boxing Federation (IBF) îl acordă anual celui mai bun boxer poartă numele legendarului Jersey Joe Walcott. Acesta a deţinut pentru aproape jumătate de secol recordul pentru cel mai vârstnic campion la categoria grea, fiind depăşit în 1994 de George Foreman, care a câştigat centura la 45 de ani.

"Sunt mândru că sunt considerat cel mai bun pugilist de la IBF."
Lucian Bute
boxer

Doroftei: „Bute nu m-a ascultat"

Leonard Doroftei a reacţionat după ce Bute a fost caracterizat drept un pugilist supraevaluat. „Dacă ar fi ascultat din timp ceea ce i-am spus, probabil că ar fi evitat toate aceste discuţii care au fost în ultima perioadă cu Kessler, Froch sau cu alţii care se leagă de el acum", a spus Doroftei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite