Bute i-a impresionat pe canadieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PENTRU BOXERUL LUCIAN Bute, anul 2005 a fost cel mai prolific de cand a trecut la profesionism, el reusind nu doar sa atinga cifra de 15 meciuri castigate, toate inainte de limita, ci si sa

PENTRU BOXERUL LUCIAN Bute, anul 2005 a fost cel mai prolific de cand a trecut la profesionism, el reusind nu doar sa atinga cifra de 15 meciuri castigate, toate inainte de limita, ci si sa cucereasca centurile de campion NABA si NABF. A urcat pana pe locul 10 in ierarhia WBA, iar presa de specialitate din Canada, acolo unde activeaza, la clubul Interbox din Montreal, l-a desemnat, recent, cel mai bun boxer al anului din aceasta tara.
Vestea mi-a dat-o antrenorul meu, Stephane Larouche, care m-a sunat ca sa ma felicite de Sarbatori. In doar doi ani de cand am trecut la profesionism am reusit sa devansez boxeri de valoare, ceea ce imi da o incredere extraordinara in fortele mele", ne-a declarat cel caruia i se spune "Mister KO". Bute a petrecut sarbatorile in Romania. De Craciun a stat acasa, la Pechea, judetul Galati, impreuna cu parintii, iar Revelionul l-a petrecut la Complexul Hermes din Slobozia, unde patron este un prieten al sau. "A fost foarte frumos. Am locuit in vila construita de fostul proprietar, dupa modelul din serialul "Dallas", care a fost transformata in hotel de trei stele. Doar zapada a lipsit. Am baut un sprit, am mancat bine si cred ca am pus vreo patru kilograme pe mine. Acum trebuie sa dau jos sarmalele si carnatii. Vreau sa merg la sala, pentru ca nu mai pot sa slabesc la fel de usor ca la 20 de ani", spune Lucian. Bute va merge pe 12 ianuarie la Copenhaga, pentru a-l vedea pe patronul sau de la Interbox, canadianul Eric Lucas, luptandu-se pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, dupa care se va intoarce acasa. Pe 24 ianuarie va pleca la Montreal, unde isi va relua antrenamentele. "Anul 2006 va fi extraordinar de greu. Voi avea adversari din ce in ce mai buni, boxeri care sunt mai bine plasati in clasamente decat mine. Poate in toamna voi ajunge sa lupt pentru o centura de campion mondial. Voi face tot ce imi sta in putinta pentru asta, dar stiu ca nu depinde numai de mine, pentru ca in box se trag multe sfori", spune, cu incredere, Lucian Bute. Primul sau adversar va fi danezul de origine congoleza Lolenga Mock, numarul 7 WBA, pe care il va infrunta pe 24 martie, la Montreal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite