Bute se bate la Montreal pentru titlul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul este considerat un pugilist rapid, iar adversarul său, Berrio, un boxer puternic. Clubul Interbox a anunţat că meciul dintre Lucian Bute şi columbianul Alejandro Berrio pentru centura

Românul este considerat un pugilist rapid, iar adversarul său, Berrio, un boxer puternic.

Clubul Interbox a anunţat că meciul dintre Lucian Bute şi columbianul Alejandro Berrio pentru centura de campion mondial al categoriei supermijlocie în versiunea IBF va avea loc pe data de 11 octombrie, la Montreal.

"Sunt fericit că voi boxa în faţa propriilor fani. Am început deja pregătirile şi sper să câştig, iar astfel să devin campion mondial. Despre Berrio ştiu că loveşte foarte puternic, astfel că multe dintre meciurile sale s-au terminat înainte de final.

Este agresiv, dar asta nu înseamnă că îmi este frică de el", a spus Bute, care aşteaptă să primească cetăţenia canadiană, astfel că toate ziarele îl consideră deja localnic şi vorbesc despre un al treilea posibil campion mondial canadian. Stephan Larouche, antrenorul lui Bute, consideră că pugilistul său are şanse foarte mari să devină campion mondial.

"De obicei, viteza câştigă în faţa puterii. Lucian poate să dea 100 de pumni într-o rundă fără să obosească. Dar puterea te ajută să câştigi înainte de vreme, aşa că Lucian trebuie să fie deştept. Bute va trebui să lungească meciul cu Berrio cât mai mult, deoarece columbianul nu este obişnuit cu întâlniri lungi. Un meci care ajunge în rundele finale este în avantajul lui Bute", a precizat Larouche.

Bute nu este singurul sportiv român care va încerca să intre în posesia centurii IBF. Pe 17 mai 2003, Leonard Doroftei, care era deja campion mondial al categoriei WBA, a luptat pentru unificarea centurilor cu Paul Spadafora, cel care deţinea titlul la IBF, categoria semiuşoară. După un meci tensionat, arbitrii au decis remiză, astfel că ambii boxeri şi-au păstrat centurile iniţiale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite