Bulgaria pare o victimă sigură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de ineficienţa unor jucători, pentru că au fost multe ocazii, dar s-au dat doar două goluri", a precizat, la finalul partidei, tehnicianul. El l-a lăudat şi pe Paul Codrea: "A avut o prestaţie

de ineficienţa unor jucători, pentru că au fost multe ocazii, dar s-au dat doar două goluri", a precizat, la finalul partidei, tehnicianul. El l-a lăudat şi pe Paul Codrea: "A avut o prestaţie bună şi poate fi o soluţie în continuare. Se poate înţelege cu Dorinel Munteanu, el joacă în Italia, un campionat puternic, pe acelaşi post ca şi la naţională". Piţi a făcut şi o scurtă analiză a bulgarilor, primii adversari din campania de calificare pentru Euro-2008. "Sunt nişte adversari dificili. Au schimbat multe posturi, au un joc în viteză, de uzură, foarte disciplinat, se strâng foarte bine în apărare şi pornesc pe contraatac. Oricum, ca joc suntem peste ei", a spus antrenorul. Legat de valoarea jucătorilor, el a spus că nu sunt mari diferenţe între cele două selecţionate. "Fiecare echipă are câte patru, cinci jucători de mare clasă", a comentat Victor Piţurcă. Enumerând însă echipele la care activează fotbaliştii români în comparaţie cu cei ai bulgarilor, lotul nostru pare cu o clasă deasupra vecinilor de la sud de Dunăre. Lobonţ şi Mutu la Fiorentina, Chivu la AS Roma, Codrea la Palermo, Tamaş la Celta Vigo, Contra la Getafe, Raţ şi Marica la şahtior şi Niculae la AJ Auxerre, aceştia fiind doar o parte din stranierii convocaţi la acest amical. În lotul bulgarilor sunt doar câţiva jucători care activează la echipe puternice din străinătate: Berbatov la Tottenham, Peev la Dinamo Kiev, M. Petrov la Atletico Madrid, S. Petrov la Celtic Glasgow, Todorov la Portsmouth şi Kişişev la Charlton Athletic.

Tricolorii spun că Stoicikov trebuie să se teamă
La primul gol pentru naţionala României, mijlocaşul Stelei, Nicolae Dică, a spus că tehnicianului adversarilor din 2 septembrie ar trebui să-i fie frică de evoluţia "tricolorilor". "Mă bucur că am reuşit primul gol la naţională, jocul a fost bun. Sper să nu mă opresc aici şi să înscriu la fiecare meci. Cred că Hristo Stoicikov ar trebui să se sperie", a spus Dică, după ce şi Adrian Mutu declarase acelaşi lucru.

Ne laudă vecinii
Ziarele din Bulgaria au tratat pe scurt meciul de pregătire al României. Cotidianul "Tema Sport" a precizat că şansele celor două echipe sunt aproximativ egale, singurul avantaj al "tricolorilor" fiind faptul că au doi antrenori. "Teoretic, ambele formaţii au aceleaşi şanse, dar, practic, România este avantajată prin faptul că are doi antrenori. Unul pe bancă, Victor Piţurcă, şi altul pe teren, Dorinel Munteanu", precizează ziarul din capitala Bulgariei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite