Bucureştiul are cel mai tare laborator antidoping din estul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala României se poate mândri cu un laborator antidoping de ultimă generaţie, unic pe acest sistem, în partea de est a Europei. "În jurul nostru, nimeni nu are un laborator de o asemenea

Capitala României se poate mândri cu un laborator antidoping de ultimă generaţie, unic pe acest sistem, în partea de est a Europei. "În jurul nostru, nimeni nu are un laborator de o asemenea complexitate şi care să aibă independenţă faţă de orice for din sport. Este un lucru extraordinar. Deja avem contacte dese cu agenţia mondială antidopaj şi am intrat în perioada probatorie de acreditare din partea forului internaţional. Până acum, am îndeplinit cerinţele, de independenţă, de efectuare a peste 1.500 de teste anual şi de sprijin din partea Comitetului Olimpic şi al Guvernului României şi sper ca în doi ani să obţinem acreditarea", a declarat, ieri, preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), Graţiela Vâjâială, cu ocazia prezentării oficiale a noului sediu, construit în incinta Stadionului Naţional "Lia Manoliu".
În acest an, ANAD a efectuat un număr de 2.438 de teste, dintre care opt au ieşit pozitive, respectivii sportivi fiind suspendaţi pe următorii doi ani. Oficialii agenţiei nu sunt însă mulţumiţi pe deplin de ceea ce au realizat până acum şi vor să schimbe foaia în ceea ce priveşte testarea sportivilor.
"Vom introduce sistemul testărilor inteligente, efectuate în perioada de risc, pregătirea pentru competiţie, probe de control şi de calificări. Vom ţine cont de ciclul antrenamentelor şi de forma sportivă. O să evităm să facem testări doar în perioada competiţiilor, pentru că atunci cluburile ştiu şi îşi iau măsuri speciale", a spus vicepreşedintele ANAD, Florin Man.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite