Britanicii, obligaţi "să nu critice China"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un anunţ şocant soseşte de la Londra: la Jocurile Olimpice de la Beijing vor pleca numai sportivii care se angajează, în scris, să nu critice şi să nu ofenseze în niciun fel China, temele

Un anunţ şocant soseşte de la Londra: la Jocurile Olimpice de la Beijing vor pleca numai sportivii care se angajează, în scris, să nu critice şi să nu ofenseze în niciun fel China, temele cele mai "sensibile" din acest punct de vedere fiind respectarea drepturilor omului sau problema provinciei Tibet.

Într-adevăr, comitetul olimpic britanic a inserat această clauză controversată într-un "contract" de 32 de pagini pe care atleţii selecţionaţi pentru Jocurile Olimpice din august vor fi nevoiţi să-l semneze.

Este vorba, după cum susţin responsabilii britanici, despre o "cenzură preventivă". Regula Comitetului olimpic prevede ca sportivul care încalcă această "cenzură" să fie exclus de la Jocuri şi repatriat. Şi alte ţări, printre care se află Australia, SUA ori Canada, au impus clauze asemănătoare propriilor sportivi. (Adina Şuteu)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite