Brazilienii scriu istorie la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dublul Marcelo Melo/Andre Sa a stabilit recordul celor mai multe game-uri disputate vreodată într-un set decisiv pe iarba londoneză După zilele de ploaie încep să răsară recordurile pe

Dublul Marcelo Melo/Andre Sa a stabilit recordul celor mai multe game-uri disputate vreodată într-un set decisiv pe iarba londoneză

După zilele de ploaie încep să răsară recordurile pe iarba de la Wimbledon. Seara de miercuri a adus cel mai lung set decisiv din istoria circuitului londonez.

Dublul brazilian Marcelo Melo/Andre Sa a reuşit să ducă la 54 numărul game-urilor dintr-un ultim set la Wimbledon, în disputa pe care au câştigat-o cu 5-7, 7-6, 4-6, 7-6, 28-26 în faţa perechii Paul Hanley (Australia)/Kevin Ullyett (Zimbabwe), cap de serie numărul şase.

Cel mai lung set disputat până acum la Wimbledon datează din 1968, chiar înainte de introducerea tie-breakurilor. Disputa, care a început sâmbătă după-amiază şi s-a încheiat miercuri seară (din cauza nenumăratelor reprize de ploaie), a fost pe punctul de a bate şi cel mai lung meci din istoria turneului. Partida s-a terminat după cinci ore şi 58 de minute, cu doar 11 minute mai puţin decât meciul de anul trecut dintre Mark Knowles/Daniel Nestor şi Simon Aspelin/Todd Perry. Principala favorită a turneului londonez, belgianca Justine Henin, şi-a asigurat prezenţa în penultimul act al competiţiei după ce a trecut în sferturi de finală cu 3-6, 6-3, 6-2, de olandeza Michaella Krajicek. Tot în semifinale, a reuşit calificarea ieri şi tripla câştigătoare de la Wimbledon, americanca Venus Williams, care a depăşit-o fără drept de apel pe favorita numărul cinci, rusoaica Svetlana Kuzneţova, scor 6-3, 6-4.

Irezistibilul Nadal

Favoritul numărul doi al turneului masculin de simplu de la Wimbledon, spaniolul Rafael Nadal, face un adevărat tur de forţă. După ce a trecut în turul trei, după cinci seturi, de suedezul Soderling, Nadal a mai făcut ieri un meci-maraton, cu o revenire spectaculoasă împotriva rusului Mihail Iujnîi, de care a trecut cu 4-6, 3-6, 6-1, 6-2, 6-2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite