Brazilianul Massa, sultan de meserie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul scuderiei Ferrari a câştigat pentru a treia oară consecutiv Marele Premiu al Turciei la Formula 1 şi se află de locul 2 la general Prin succesul de la Istanbul, Felipe Massa a

Pilotul scuderiei Ferrari a câştigat pentru a treia oară consecutiv Marele Premiu al Turciei la Formula 1 şi se află de locul 2 la general

Prin succesul de la Istanbul, Felipe Massa a consolidat supremaţia echipei Ferrari, care s-a distanţat în clasamentul constructorilor. Podiumul a fost completat de britanicul Lewis Hamilton (McLaren) şi de celălalt pilot de la Ferrari, campionul mondial Kimi Raikkonen.

Brazilianul Felipe Massa a demonstrat, încă o dată, că se simte excelent pe circuitul de la Istanbul. Plecat de pe prima poziţie a grilei de start, pilotul echipei Ferrari a triumfat pentru a treia oară consecutiv în Turcia. Practic, circuitul turc este primul pe care brazilianul a obţinut un succes în Formula 1, în urmă cu doi ani.

Turcia e locul preferat al lui Massa

Massa a terminat cursa cu 3,7 secunde mai repede decât ocupantul locului doi, britanicul Lewis Hamilton, de la McLaren, şi a bifat cea de-a şaptea cursă câştigată din cariera sa. Pe podium a mai urcat coechipierul lui Massa de la Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen. În puncte s-au mai clasat Robert Kubica (BMW Sauber), Nick Heidfeld (BMW Sauber), Fernando Alonso (Renault), Mark Webber (RedBull - Renault) şi Nico Rosberg (Williams - Toyota). Locul unde a cunoscut cele mai mari satisfacţii profesionale i-a intrat în suflet lui Felipe Massa.

Astfel, brazilianul iubeşte tot ce ţine de Turcia. Pilotul de la Ferrari este pasionat de fotbal şi, pe lângă echipa preferată din copilărie, Sao Paulo, a devenit şi un înfocat susţinător al grupării Fenerbahce Istanbul. Pe lângă faptul că Fener este o echipă turcă, Massa are şi alte motive să îndrăgească acest club.

"Zico (n.r. - antrenorul formaţiei) a fost idolul copilăriei mele, iar Roberto Carlos (n.r. - jucător la Fenerbahce) este cel mai bun prieten al meu. Iubesc Fenerbahce pentru că este ca o echipă braziliană. Iubesc şi Turcia pentru că aici am câştigat prima cursă din carieră, astfel că această ţară înseamnă mult pentru mine", a mărturisit pilotul brazilian.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite