Brazilia dă lecţii de fotbal-spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sud-americanii au învins cu 4-1 Japonia, într-o partidă în care niponii au deschis scorul. După două meciuri în care a dezamăgit, Selecao a readus zâmbetul pe chipurile suporterilor.Stagiunea

Sud-americanii au învins cu 4-1 Japonia, într-o partidă în care niponii au deschis scorul. După două meciuri în care a dezamăgit, Selecao a readus zâmbetul pe chipurile suporterilor.
Stagiunea spectacolelor braziliene s-a deschis cu întârziere, abia la al treilea meci de la Campionatul Mondial. Show-ul de la Dortmund a debutat cu o bombă: golul înscris de japonezul Tamada în minutul 34. Ronaldo de două ori, Juninho şi Gilberto au liniştit însă naţionala niponă, care timp de aproape o oră a fost egala deţinătoarei titlului. Cel puţin în prima repriză, jocul Braziliei a lăsat de dorit, aceasta fiind sancţionată de mai multe ori de huiduielile tribunei. După ce a fost făcut praf de presă, Ronaldo este acum cel mai răsfăţat jucător al sud-americanilor. "Ronaldo, maximo goleador" a titrat cotidianul spaniol "Marca", în timp ce publicaţia braziliană "O Globo" a notat: "Întoarcerea Fenomenului - Ronaldo străluceşte şi scrie istorie". Selecţionerul Alberto Parreira este îngrijorat pentru meciul din optimi contra Ghanei: "Este o echipă foarte bună. Am văzut această formaţie jucând înpotriva Italiei şi Cehiei. Va fi dificil să o învingem". De partea cealaltă, selecţionerul brazilian al Japoniei, Zico, a considerat că "rezultatul din acest meci este logic".
Selecao îşi bate singură recordurile
Din lipsă de concurenţă, echipa Braziliei a ajuns să-şi doboare propriile recorduri. Astfel, după ce în primul meci din Germania a obţinut a opta victorie consecutivă la turneele finale, doborând recordul vechi de 68 de ani al Italiei, în faţa Japoniei ea a bifat al zecelea succes la rând. Ultima înfrângere a Braziliei la Campionatul Mondial s-a consemnat în 1998, în finala pierdută cu 3-0 în faţa Franţei.
Ronaldo l-a egalat pe Muller
Atacantul brazilian a intrat în istorie după ce l-a egalat pe legendarul atacant german Gerd Muller la numărul de goluri înscrise la Campionatul Mondial.
"El Fenomeno" a marcat contra Japoniei al 14-lea gol al său la turneele finale, fiind desemnat omul meciului. Muller, supranumit "Bombardierul naţiunii", a marcat cele 14 goluri în două ediţii ale Cupei Mondiale (1970 şi 1974), în timp ce Ronaldo a marcat la trei turnee finale (1998, 2002, 2006).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite