Brazilia s-a calificat, cu emoţii, în "sferturile" Copei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilia s-a calificat în sferturi şi va întâlni Chile, în timp ce ţara gazdă are şanse reale să acceadă pentru prima oară în istoria sa în semifinalele acestei competiţii. În

Brazilia s-a calificat în sferturi şi va întâlni Chile, în timp ce ţara gazdă are şanse reale să acceadă pentru prima oară în istoria sa în semifinalele acestei competiţii.

În cadrul Copei America, situaţia sfertfinalistelor s-a limpezit definitiv, înainte ca ultimele meciuri din Grupa C să se fi disputat. Ultimele necunoscute, cele din Grupa B, s-au elucidat după ce Brazilia a reuşit să învingă Ecuadorul cu 1-0, iar Mexicul a remizat cu Chile, 0-0. Trebuie remarcat însă că formaţia antrenată de Carlos Dunga nu a făcut nici de această dată un joc demn de o cvintuplă campioană mondială. Chiar dacă brazilienii au dominat o formaţie a Ecuadorului care nu acumulase niciun punct şi era codaşa grupei, nu au reuşit să înscrie decât în repriza a doua, când Robinho a executat o lovitură de la 11 metri, acordată destul de uşor. În cealaltă partidă, Mexic şi Chile nu s-au omorât cu firea, aşa că a rezultat un 0-0 care le-a trimis pe ambele în sferturi, fără emoţii. În Grupa C, ultimele partide, Argentina -Paraguay şi Columbia - SUA, s-au jucat azi-noapte, dar primele două sunt deja calificate mai departe.

În continuare, ţara gazdă are şanse să îşi îmbunătăţească recordul istoric de a trece pentru prima oară de grupe, pentru că în faza eliminatorie va întâlni Uruguay, o echipă care nu a impresionat. Brazilia va înfrunta Chile, dar jocul neconvingător al reprezentativei "carioca" nu îl scuteşte pe antrenorul Dunga de emoţii. În funcţie de rezultatul dintre Argentina şi Paraguay, care stabileşte locurile unu şi doi din Grupa C, Mexic şi Peru află cu care dintre aceste două formaţii se vor lupta pentru accederea în semifinalele Copei America.

Grupa A

Uruguay - Peru 0-3
Venezuela - Bolivia 2-2
Bolivia - Uruguay 0-1
Venezuela - Peru 2-0
Peru - Bolivia 2-2
Venezuela - Uruguay 0-0

Clasament: 1. Venezuela 5p, 2. Peru 4p, 3. Uruguay 4p, 4. Bolivia 2p

Grupa B

Ecuador - Chile 2-3
Brazilia - Mexic 0-2
Brazilia - Chile 3-0
Mexic - Ecuador 2-1
Mexic - Chile 0-0
Brazilia - Ecuador 1-0

Clasament: 1. Mexic 7p, 2. Brazilia 6p, 3. Chile 4p, 4. Ecuador 0p.

Grupa C

Paraguay - Columbia 5-0
Argentina - SUA 4-1
SUA - Paraguay 1-3
Argentina - Columbia 4-2
Columbia - SUA ()
Argentina - Paraguay ()

Clasament: 1. Paraguay 6p, 2. Argentina 6p, SUA 0p, Columbia 0p

* Sferturile de finală sunt programate pe 7 şi 8 iulie, semifinalele pe 10 şi 11 iulie, iar finala pe 14 iulie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite