Brazilia atacă fortăreaţa Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

singură selecţionată a acaparat interesul tuturor: campioana mondială Brazilia. "Selecao" a monopolizat ultimii 12 ani de fotbal internaţional, timp în care a câştigat două titluri mondiale

singură selecţionată a acaparat interesul tuturor: campioana mondială Brazilia. "Selecao" a monopolizat ultimii 12 ani de fotbal internaţional, timp în care a câştigat două titluri mondiale şi a disputat o finală. Cu aceeaşi coloană vertebrală din 2002 şi cu un căpitan, Cafu, prezent la a patra ediţie, călcând pe urmele marelui Pele, Brazilia pare de neoprit. Un singur lucru pare să întunece speranţele "carioca": tradiţia potrivnică în Europa, unde a triumfat o singură dată, în 1958. De atunci, "Selecao" a disputat o singură finală pe "bătrânul continent", pierdută cu 3-0, în 1998, în faţa Franţei lui Zidane. De cealaltă parte, Europa îşi rumegă frustrarea de a nu fi triumfat niciodată pe pământ sud-american. La acesta se adaugă şi eşecul de pe teren "neutru", acum patru ani când Brazilia a cusut a cincea stea pe tricoul galben. Dorinţa de revanşă pare să fie astfel principalul atu al europenilor, care se văd aruncaţi în umbră de favorita sud-americană. Anglia este, se pare, vârful de lance al europenilor, naţionala Albionului prezentând o echipă mai omogenă şi mai valoroasă că oricând, la 40 de ani de la triumful de pe propiul teren.
La masa "granzilor" şi-au găsit un loc şi selecţionate care nu de mult figurau pe listele de sparring-partener pentru amicalele dinaintea turneelor finale. Trinidad-Tobago, Angola, Togo, Ghana sau Coasta de Fildeş bifează prima participare la marea sărbătoare a fotbalului mondial. Tot la prima participare este şi Ucraina, selecţionată condusă din teren de "Balonul de Aur", Andrei şevcenko. Sărbătoarea fotbalului mondial va fi televizată în 156 de ţări, un adevărat record în istoria turneelor finale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite