Bossul CCA vrea să-l scoată pe Salomir de pe lista FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avram şi Constantin Gheorghe, toţi oficialii ai CCA, au încercat să explice motivele crizei prin care trece arbitrajul românesc, după ce au dat publicitătii sancţiunile pe care le-au primit

Avram şi Constantin Gheorghe, toţi oficialii ai CCA, au încercat să explice motivele crizei prin care trece arbitrajul românesc, după ce au dat publicitătii sancţiunile pe care le-au primit cei patru arbitri care au greşit în etapa a şaptea a Ligii I. Victor Stănişteanu, care a condus partida dintre UTA şi Gloria, nu va mai fi delegat la meciurile din Liga I după ce "nu a acordat un penalty care se vedea din avion". Vasile Bratu, "centralul" care a arbitrat partida dintre Poli Timişoara şi CFR Cluj, va fi trimis pe perioadă nedeterminată să arbitreze în Liga III şi la juniori. "Are un regulament propriu, personal. Maniera sa de arbitraj este contrară normelor noastre", i-a caracterizat prestaţia Gheorghe Constantin. Tiberiu Lajos, arbitrul meciului FC Vaslui - Dinamo, a fost oprit pentru o perioadă de la delegări din cauza faptului că are teamă de a lua decizii în apropierea careului. În ce-l priveşte pe Marian Salomir, preşedintele CCA a spus că acesta a dezavantajat ambele echipe şi că nu se poate spune care dintre adversarele de duminică a fost mai mult sau mai puţin avantajată. "Faptul că în câteva minute nu a acordat un penalty clar pentru Rapid şi nu i-a arătat galben lui Lovin a creat nemulţumiri în tabăra giuleştenilor. Sunt foarte supărat pe el, şi eu personal o să fiu unul dintre cei care nu-l va mai susţine să intre pe lista FIFA. Nu este permis să pregătească şi să conducă în aşa fel un meci", a spus Costică "Vâlcea". Vasile Avram, membru al CCA, a intervenit să explice motivele pentru care arbitrajul românesc a ajuns într-o asemenea situaţie. "Cauzele acestor arbitraje proaste sunt tensiunile şi violenţele fizice şi verbale ale oficialilor din fotbal. şi în plus există o lipsă a reacţiei la nivel federal. Arbitrii nu sunt apăraţi", a spus Avram.

Se reintroduce calculatorul
În returul din sezonul trecut, arbitrii de la Divizia A erau aleşi de calculator, metodă la care conducătorii au renunţat în acest an, dar la care vor reveni începând din această etapă. "Chiar dacă responsabilitatea este tot a mea, vom folosi din nou calculatorul pentru a elimina suspiciunile. Pentru derby-ul dintre Dinamo şi Steaua l-am ales pe Sorin Corpodean, iar eu voi fi observator. Am emoţii ţinând cont de situaţia creată", a spus preşedintele CCA, Gheorghe Constantin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite