Bordeaux mizează pe unitatea grupului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adversara lui CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor este o echipă puternică, dar fără vedete Vicecampioana Franţei are un început de sezon în care alternează victoriile cu

Adversara lui CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor este o echipă puternică, dar fără vedete

Vicecampioana Franţei are un început de sezon în care alternează victoriile cu înfrângerile în Ligue 1.

FC Girondins de Bordeaux revine în grupele Ligii Campionilor după un an de absenţă. În sezonul 2006-2007, francezii au acumulat şapte puncte şi au terminat pe locul trei al unei grupe în care au avut ca adversare pe FC Liverpool, PSV Eindhoven şi Galatasaray. Viitoarea adversară a lui CFR Cluj, în Grupa A a Ligii Campionilor, mizează pe unitatea grupului şi pe omogenitatea echipei.

Deşi clubul nu are vedete de nivel internaţional, echipa din Bordeaux a fost la un pas să câştige campionatul în sezonul trecut. "Girondinii" s-au "răzbunat" câştigând Supercupa Franţei în faţa campioanei Olympique Lyon.

Cavenaghi şi Chamakh, esenţiali

Cel mai bun marcator al gasconilor este argentinianul Fernando Cavenaghi, care a înscris 28 de goluri în toate competiţiile din sezonul trecut. Bordeaux are şi un pasator de marcă, marocanul Chamakh. Aflat de şase ani la club, atacantul a dat şapte pase de gol în sezonul trecut, fiind la egalitate la acest capitol cu celebrul mijlocaş brazilian al lui Lyon, Juninho.

În linia de mijloc, Bordeaux se bazează cel mai mult pe brazilianul Wendel, iar linia defensivă este compusă din fotbalişti care joacă de mulţi ani împreună precum Jurietti, Carlos Henrique şi Marc Planus. Căpitanul echipei este portarul Ulrich Rame (35 de ani), aflat la al 12-lea sezon în tricoul lui Bordeaux.

Fără transferuri importante

Girondins de Bordeaux nu a realizat o campanie de transferuri spectaculoasă, în vară achiziţionând doar trei jucători. Bordeaux a obţinut împrumutul lui Yoann Gourkuff de la AC Milan şi i-a transferat pe fundaşul argentinian Placente (fost la Bayer Leverkusen şi Celta Vigo) şi pe mijlocaşul din Mali, Abdou Traore.

Bordeaux nu s-a despărţit în vară de niciunul dintre jucătorii de bază, semn că antrenorul Lauren Blanc este mulţumit de echipa din sezonul trecut.

Blanc, antrenor de un an

Girondins de Bordeaux este antrenată, din 2007, de fostul mare internaţional francez, Laurent Blanc. Tehnicianul a reuşit un sezon de excepţie la debutul său în antrenorat ducând echipa în grupele Ligii şi cucerind Supercupa Franţei în această vară. Campion mondial în 1998 ca jucător, Laurent Blanc se află în faţa debutului ca antrenor în Liga Campionilor.

Trecem printr-un moment dificil, dar trebuie să ne revenim pentru meciurile din Liga Campionilor
Laurent Blanc, antrenor Bordeaux

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite