Borcea: "Nu putem să tragem frâna"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul executiv al dinamoviştilor, Cristian Borcea, este convins că, în sezonul viitor, "câinii" vor defila în Liga I şi le transmite rivalelor din Ghencea şi Giuleşti să se calmeze cu

Directorul executiv al dinamoviştilor, Cristian Borcea, este convins că, în sezonul viitor, "câinii" vor defila în Liga I şi le transmite rivalelor din Ghencea şi Giuleşti să se calmeze cu declaraţiile

Campionii s-au reunit, ieri, la stadionul Dinamo, după binemeritata vacanţă. Au lipsit fotbaliştii de la loturile naţionale, Şt. Radu, Lobonţ, Zicu, Ad. Cristea, Ropotan, Homei, dar şi străinii Blay, Mendy, Romanovs şi Ze Kalanga, care au fost învoiţi până joi. Tot până atunci mai are liber şi "ex-italianul" Vali Năstase. În schimb, la antrenament au fost prezenţi Lucian Goian (revenit de la Ceahlăul), Bălţoi (revenit de la FC Argeş), Predescu (revenit de la Gloria Bistriţa), dar şi sârbul Stanici. O decizie în privinţa acestora se va lua zilele viitoare.

Tehnicianul Mircea Rednic este foarte mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie. "Sunt transferurile pe care mi le-am dorit. Mă bucur mult pentru Zicu. Oricum, Dinamo avea un lot foarte puternic, care s-a mai întărit pe deasupra", ne-a spus "Puriul", care speră ca echipa lui să aibă noroc la tragerea la sorţi pentru Liga Campionilor. "Pentru prima dată, eu voi merge acolo. Dacă nu va fi bine, nici nu mă mai întorc", a glumit antrenorul. Rednic crede că sezonul viitor va fi cel mai disputat din ultimii ani. "Trebuie să uităm ce am realizat campionatul trecut. Am câştigat relaxat, dar acum trebuie să muncim şi să demonstrăm că avem valoare".

Tamaş, departe de o revenire

Mult mai încrezător este însă Cristi Borcea. "Dinamo are un lot foarte bun. Chiar mă gândeam ca, pentru sezonul viitor, să pregătesc pachete de premiere, nu la cinci victorii, ci pentru scorul de 3-0". Borcea i-a răspuns şi lui Gigi Becali, după ce finanţatorul Stelei i-a spus că în viitor nu va mai trage sforile pentru roş-albi: "Să se potolească Gigi, pentru că presiunile pe care le-a făcut el în ultimii doi ani nu le-a făcut nimeni, niciodată. Se poate lesne observa, Dinamo a fost net dezavantajată de arbitri în campionatul trecut. Ce să ne potolim? Să tragem frâna de mână? Nu avem ce face. Anul trecut am câştigat la pas campionatul, acum vom câştiga lejer, de la 3-0 în sus". Referitor la situaţia lui Tamaş, oficialul "câinilor" a replicat: "Tamaş are multe oferte. E foarte greu să ajungă la Dinamo. Ştiu că la fel am zis şi despre Zicu, dar acum este o altă situaţie. Cât despre Stoican, pot spune că noi ni-l dorim, dar el este al lui Şahtior".

Giovani Becali, din nou printre "câini"

Unul dintre primii jucători care a ajuns ieri la stadion a fost Silviu Bălace. "Sută la sută, voi pleca de aici. Zilele viitoare se va decide viitorul meu. E adevărat că am avut ghinion şi că am stat accidentat. Eu aş mai fi continuat, dar dacă ei nu mă mai vor, ce să fac? Să rămân cu forţa?", a spus fundaşul.

După antrenament, la invitaţia lui Vasile Turcu, care şi-a deschis un restaurant pe Calea Floreasca, "Classa di T", fotbaliştii au servit masa de prânz. Dacă prezenţele lui Cornel Dinu şi Cristi Borcea au fost normale, în schimb, a surprins vizita lui Giovani Becali, aflat tot mai aproape de o revenire în Ştefan cel Mare. La masă au mai fost invitaţi şi Dumitru Dragomir şi Viorel Păunescu.

Altfel, campionii vor tremura pe 3 august, data în care vor afla cu cine vor da piept în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, programat pe 14/15 august (turul) şi 28/29 august (returul). Lista conţine nume precum Liverpool, Arsenal, Valencia, FC Sevilla, Benfica, Ajax, Werder Bremen, Lazio, Celtic, dar şi, echipe care par a fi accesibile, precum Anderlecht, Glasgow, Beşiktaş, Şahtior, Dinamo Kiev sau Levski.

Dinamo e favorită să câştige titlul. Cât despre Ligă, avem şanse, dar depinde de adversar. Am venit eu de la Steaua cu noroc
Daniel Opriţa,
mijlocaş Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite