Bombardament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua Zeelandă i-a înscris României 13 eseuri, dar "stejarii" şi-au salvat onoarea printr-o încercare istorică. Echipa naţională de rugby a României a pierdut cu scorul de 85-8 partida

Noua Zeelandă i-a înscris României 13 eseuri, dar "stejarii" şi-au salvat onoarea printr-o încercare istorică.

Echipa naţională de rugby a României a pierdut cu scorul de 85-8 partida disputată împotriva puternicei selecţionate a Noii Zeelande, în ultima partidă disputată de "stejari" la Campionatul Mondial din Franţa.

Partida de la Toulouse a început furibund pentru români, care au primit un eseu după numai 35 de secunde de joc. Reuşita neo-zeelandezilor se numără printre cele mai rapide încercări din istoria Campionatului Mondial. Cavalcada a continuat şi "stejarii" s-au văzut conduşi cu 31-0 după mai puţin de jumătate de oră de joc. Îngrijoraţi de perspectiva celei mai grele înfrângeri din istoria Mondialelor, elevii lui Antonin s-au aruncat în atac şi la prima acţiune ofensivă susţinută au reuşit un eseu prin Marius Tincu.

A fost primul eseu reuşit de reprezentativa noastră împotriva Noii Zeelande. Ionuţ Dimofte nu a reuşit însă să transforme eseul şi "stejarii" au răms cu doar 5 puncte. Chiar dacă în repriza secundă românii au jucat destul de bine, ţinându-i pe adversari departe de terenul de ţintă o bună perioadă de timp, până la urmă, jucătorii de la antipozi s-au dezlănţuit spre final înscriind şase eseuri în aproximativ 20 de minute.

Singurele puncte ale României din mitanul secund au fost aduse de Florin Vlaicu care a transformat o lovitură de pedeapsă. Prestaţia "stejarilor" rămâne totuşi onorabilă, având în vedere că Noua Zeelandă a zdrobit cu 108-13 Portugalia şi a învins cu 40-0 Scoţia chiar la Edinburg. Cei mai buni jucători ai Noii Zeelande au fost Joe Rokocoko cu trei eseuri, Nick Evans care a adus echipei sale 15 puncte printr-un eseu şi cinci transformări şi Luke McAlister cu 13 puncte dintr-un eseu şi patru transformări.

Înfrângerea încasată de România este a patra ca severitate de la acest turneu final după Noua Zeelandă - Portugalia 108-13, Australia - Japonia 91-3 şi Franţa - Namibia 87-10.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite