Boloni, pentru doi ani la AS Monaco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul român Ladislau Boloni a semnat, ieri, un contract valabil două sezoane cu echipa franceză AS Monaco. După mai multe săptămâni de discuţii, Boloni şi-a reziliat contractul cu fosta

Tehnicianul român Ladislau Boloni a semnat, ieri, un contract valabil două sezoane cu echipa franceză AS Monaco. După mai multe săptămâni de discuţii, Boloni şi-a reziliat contractul cu fosta sa echipă, Rennes, şi a bătut palma cu monegascii, formaţie care luptă pentru un loc în Liga Campionilor în sezonul viitor.
"Personal, îl regret. Un club de prestigiu a venit cu propuneri financiare pe care nu le pot egala", a declarat preşedintele lui Stade Rennais, Emmanuel Cueff. Românul l-a înlocuit pe banca tehnică a alb-roşilor pe italianul Francesco Guidolin, care nu a reuşit să conducă echipa decât spre un modest loc 10 în această ediţie de campionat. Tehnicianul va urma să câştige câte 1,1 milioane de euro pe sezon, cu 300.000 de euro mai mult decât ar încasa într-un an la Rennes. Românul a început deja să ia decizii în privinţa noii sale echipe, hotărând să devanseze cu o săptămână reluarea pregătirilor, fixată pentru data de 22 iunie. Boloni a atras atenţia marilor echipe din Hexagon după ce, în acest sezon, echipa Rennes a reuşit să se califice, sub comanda sa, pentru prima oară în istorie în cupele europene. Boloni a impresionat şi la mijlocul anilor 90, când a antrenat echipa FC Nancy Lorraine, pe care a reuşit să o promoveze în Ligue 1. Presa franceză este de părere că Boloni este omul potrivit pentru a-i readuce pe monegasci în elita fotbalului din Hexagon: "Recunoscut ca fiind un om cu principii şi după trei sezoane reuşite la Rennes, Boloni posedă profilul cerut de conducerea monegască pentru a pune pe picioare formaţia din Principat. Pare evident că românul va avea ca obiectiv să ducă AS Monaco spre locurile de cupe europene, ba chiar pe podiumul din Ligue 1", scrie site-ul sports.fr.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite