Boloni a cucerit Cupa Campionilor. In Golf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al Jazira a câştigat trofeul în seara de revelion. Antrenorul a petrecut la stadion alături de miile de fani ai echipei arabe Partida retur contra formaţiei saudite Al Ittifaq a fost

Al Jazira a câştigat trofeul în seara de revelion. Antrenorul a petrecut la stadion alături de miile de fani ai echipei arabe

Partida retur contra formaţiei saudite Al Ittifaq a fost dramatică. Echipa lui Bölöni pierduse meciul tur cu 2-0, iar luni seară a reuşit să câştige pe propriul teren cu acelaşi scor, cu un gol marcat în ultimele secunde.

În prelungiri nu s-a mai ţinut cont de regula golurilor marcate în deplasare, astfel că, după ce fiecare echipă a mai marcat câte un gol, scorul de 3-3 a dus partida la loviturile de departajare. Al Jazira s-a impus cu 7-6 şi a cucerit în premieră Cupa Campionilor Golfului. Meciul s-a disputat chiar în noaptea de revelion, astfel că Ladislau Bölöni a trebuit să-şi petreacă noaptea dintre ani la stadion.

Prelungirile partidei, dar şi mulţimea fanilor entuziasmaţi l-au făcut pe Bölöni sa ajungă la restaurant cu minute bune după miezul nopţii, pierzând trecerea dintre ani. Cupa Campionilor Asiei este o competiţie care reuneşte echipe de club din ţările arabe din zona Golfului Persic. Formaţia învinsă de Ladislau Bölöni, Al Ittifaq, era campioana turneului, după ce anul trecut a învins în finală pe Al Quasidia. Trofeul a mai fost câştigat şi de Ilie Balaci în 1997 şi în 1998, cu formaţiile saudite Al Nasr, respectiv Al Hilal.

Îi antrenează pe Cocu şi Kalou

Chiar dacă Al Jazira nu este o echipă cu mare tradiţie în fotbalul arab, fiind înfiinţată în 1974, investiţiile puternice din ultimul timp anunţă performanţe notabile. Astfel, clubul din Emiratele Arabe a reuşit să obţină vara trecută semnătura a doi jucători cunoscuţi, precum olandezul Philipp Cocu şi ivorianul Bonaventure Kalou aflaţi acum sub comanda lui Ladislau Bölöniş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite