Bogaţii tenisului: Federer,la o rachetă de Sampras

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elveţianul are nevoie de 38.000 de dolari pentru a depăşi bariera de 40 milioane de dolari câştigaţi în carieră şi vizează poziţia ocupată de american În acest moment, Sampras este

Elveţianul are nevoie de 38.000 de dolari pentru a depăşi bariera de 40 milioane de dolari câştigaţi în carieră şi vizează poziţia ocupată de american

În acest moment, Sampras este singurul jucător din istoria ATP care a reuşit să câştige mai mult de 40 milioane de dolari, fără venituri din publicitate. Dar acest record poate fi doborât de Federer chiar în acest an.

Roger Federer nu se află în cel mai bun moment al carierei sale. Până în acest moment, elveţianul a câştigat un singur turneu, la Estoril, şi a jucat două finale de Masters Series, la Monte Carlo şi Hamburg. Cu toate acestea, elveţianul mai are nevoie de doar 38.000 de dolari pentru a deveni al doilea jucător din istoria ATP ce reuşeşte să câştige mai mult de 40 milioane de dolari.

Primul a fost Pete Sampras, cel care însă s-a oprit la bariera de 43.280.789 de dolari. Dar elveţianul poate ajunge pe primul loc în topul câştigurilor chiar în acest an, mai ales că mai sunt de disputat trei turnee de Grand Slam, şi anume Roland Garros, Wimbledon şi US Open. La acestea se mai adaugă şi Turneul Campionilor din China, ce oferă premii totale de 3.700.000 de dolari.

Nadal poate intra în top 10

Nu numai Federer este aproape de o performanţă istorică, ci şi spaniolul Nadal. La numai 21 de ani, Rafael a câştigat puţin peste 16 milioane de dolari în carieră şi mai are nevoie de 1,2 milioane de dolari pentru a pătrunde în top 10 al jucătorilor cu cele mai mari venituri. În schimb, sârbul Novak Djokovic mai are de tras până să se poată lăuda cu astfel de venituri.

În contul lui se află 7,5 milioane de dolari, din care 2,7 milioane au intrat doar în această primă jumătate de an când s-a impus la Australian Open şi în Mastersurile de la Roma şi Indian Wells.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite