Blaturile din Asia mută handbalul la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Internaţională a propus României organizarea turneelor preolimpice. Turneele preolimpice la handbal masculin şi feminin, zona Asia, s-au disputat deja, fiind adjudecate de Kazahstan

Federaţia Internaţională a propus României organizarea turneelor preolimpice.

Turneele preolimpice la handbal masculin şi feminin, zona Asia, s-au disputat deja, fiind adjudecate de Kazahstan (fete) şi Kuweit (băieţi). Ambele echipe au fost acuzate însă că s-au impus cu ajutorul arbitrilor. Federaţia Internaţională de Handbal s-a autosesizat şi a decis reorganizarea turneelor, dar într-o altă ţară.

Federaţia Română de Handbal a primit o ofertă din partea Federaţiei Internaţionale de handbal de a găzdui turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, din acest an, pentru zona Asia.

Din Asia, la Jocurile Olimpice se califică o echipă la feminin şi una la masculin, iniţial acestea fiind Kazahstan, la fete, şi Kuweit, la băieţi, dar contestaţiile altor ţări au condus la anularea rezultatelor de anul trecut. Cei mai vehemenţi au fost sud-coreenii, care au protestat în faţa ambasadei Kuweitului de la Seul şi au trimis mai multe scrisori de protest către Comitetul Olimpic Internaţional şi IHF.

Kuweitienii deţin preşedinţia Federaţiei de Handbal din Asia şi sunt acuzaţi că au câştigat toate cele patru meciuri, cu Japonia, Coreea de Sud, Qatar şi Emiratele Arabe Unite, doar pentru că au fost favorizaţi de către arbitri.


Bucureştiul şi Vâlcea, gazde pentru asiatici


Comitetul Director al FRH se va reuni astăzi pentru a discuta această propunere, turneele urmând să aibă loc la sfârşitul lunii ianuarie. "FRH trebuie să primească şi aprobarea de la Agenţia Naţională pentru Sport, înainte de a da un eventual răspuns favorabil forului internaţional. Turneele ar urma să aibă loc la Bucureşti şi cel mai probabil Râmnicu Vâlcea", a spus Mihai Marinescu, secretar general al FRH.


România a primit deja dreptul de organizare a unui turneu preolimpic feminin, în care este repartizată şi naţionala noastră, în perioada 25-30 martie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite