Bilete cu raţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suporterii naţionalei s-au bătut pe 3.600 din cele 13.000 de tichete tipărite de FRF pentru meciul de sâmbătă cu Olanda Partida România - Olanda, programată sâmbătă de la ora 20:15, pe

Suporterii naţionalei s-au bătut pe 3.600 din cele 13.000 de tichete tipărite de FRF pentru meciul de sâmbătă cu Olanda

Partida România - Olanda, programată sâmbătă de la ora 20:15, pe TVR 1, este prefaţată de un adevărat scandal al biletelor. La fel ca şi în urmă cu doi ani, la un alt meci România - Olanda, şefii FRF au împărţit biletele la sponsori şi parteneri, în tip ce fanii au rămas cu buza umflată.

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat că doar 3.600 de bilete au ajuns la casele stadionului Farul. Cea mai mare parte a tichetelor a ajuns la sponsorii federaţiei, autorităţile locale constănţene şi galeriile câtorva echipe din Liga I.

"Am fost nevoiţi chiar să le dăm sponsorilor mai puţine decât era stipulat în contracte", a spus oficialul. Chiar şi după calculul făcut de Lupescu, tot mai rămân 1.400 de bilete cărora li s-a pierdut urma. Suporterii s-au înghesuit ca pe vremea lui Ceauşescu la case şi au făcut liste pentru ca biletele să fie raţionalizate. Ieri, cele şase case de bilete s-au deschis la ora 11:30, dar lumea a început să se strângă încă de la 4:00 dimineaţa şi s-au format cozi de aproximativ 800 de persoane.

În numai 30 de minute au fost epuizate toate biletele puse în vânzare, unii dintre fani acuzând că multe au intrat pe mâna bişniţarilor.

Deşi ieri a fost prima zi oficială de vânzare a biletelor, unii suporteri constănţeni şi-au procurat tichetele încă de marţi, de la bişniţari. Situaţia biletelor a fost influenţată şi de capacitatea de doar 14.500 de locuri a stadionului Farul.

Superstiţia tricolorilor a făcut ca naţionala să joace pe un stadion care nu face faţă interesului uriaş. "Singura soluţie, şi o să vorbesc şi cu Piţurcă în acest sens, ar fi să nu mai organizăm meciuri ca acesta pe stadioane cu o capacitate aşa mică. Şi acum am fi dorit să jucăm pe un stadion cu o capacitate mai mare, dar a primat dorinţa lui Piţurcă şi a jucătorilor. Şi la meciurile cu Cehia şi Bulgaria am avut aceleaşi probleme".

Olandezii, mai puţin "generoşi" cu sponsorii

Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB) nu îşi răsfaţă sponsorii cu un număr atât de mare de bilete. Pentru meciul Olanda - Slovenia, de pe 17 octombrie, din cele 35.000 de locuri disponibile pe stadionul Philips din Eindhoven, doar 1.000 revin sponsorilor KNVB. Reprezentanţii forului olandez au precizat că cele 1.000 de bilete sunt pentru locuri la tribună, iar în cazul în care sponsorii doresc să stea la lojă, numărul de bilete se reduce.

Mutu: "Olanda e mai bună"

Atacantul echipei naţionale a României, Adrian Mutu, a declarat că Olanda este mai bună decât formaţia tricoloră. "Nu ştiu dacă e cazul să atacăm hazardat cu Olanda, pentru că, din punct de vedere valoric, Olanda este mai puternică decât noi. Nu o să jucăm nici să ne apărăm, dar nici să ne gândim doar la atac, pentru că, la cea mai mică greşeală, adversarul ne taxează imediat", a declarat "Briliantul".

Cum s-au repartizat biletele

13.000 tichete tipărite

1.000 vândute on-line

1.385 trimise federaţiei olandeze

4.000 distribuite la sponsori

500 galeriilor echipelor din Liga I

1.200 autorităţilor locale

3.600 vândute la casele stadionului Farul

>> Ţinând cont de amploarea foarte mare a meciului, mi-ar fi plăcut să se joace pe <> , dar am respectat decizia selecţionerului Piţurcă şi a jucătorilor pentru că pe acest stadion ei s-au simţit întotdeauna bine

Ionuţ Lupescu, director general FRF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite