Biatlonista Eva Tofalvi participă la a treia Olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre veteranele delegaţiei României la JO de iarnă de la Torino, biatlonista Eva Tofalvi, se află în faţa celei de-a treia prezenţe la Olimpiada albă. Deşi nu este în cea mai bună

Una dintre veteranele delegaţiei României la JO de iarnă de la Torino, biatlonista Eva Tofalvi, se află în faţa celei de-a treia prezenţe la Olimpiada albă. Deşi nu este în cea mai bună formă, sportiva din Miercurea-Ciuc speră ca la Jocurile Olimpice să reuşească o clasare între primele zece, atât la individual, cât şi la ştafetă.
"Nu pot să spun că am emoţii, pentru că sunt deja familiarizată cu atmosfera de la Olimpiadă. Nu am avut un sezon prea strălucit, dar la Torino va fi altfel. Dacă voi avea trageri bune în poligon, sper să-mi îndeplinesc obiectivul", ne-a declarat Eva Tofalvi, care nici acum nu uită că, în urmă cu patru ani, la Salt Lake City, ar fi putut cuceri o medalie. "Veneam după un loc şase la Campionatele Mondiale şi am sperat tot timpul că voi urca pe podium. Am exagerat însă cu antrenamentele şi am ajuns la Olimpiadă epuizată, unde am evoluat foarte prost", îşi aminteşte cu regret sportiva. În primăvara anului trecut, Eva a suferit un accident destul de grav la schi alpin, de pe urma căruia s-a ales cu o ruptură de menisc şi de ligamente. De aceea, a început mai târziu pregătirile, dar a recuperat pe parcurs. Despre acest accident, secretarul general al federaţiei, Constantin Arghiropol, crede că el s-a produs exclusiv din vina sportivei: "ştia că se apropie Olimpiada, şi nu trebuia să rişte. Din această cauză, se află departe de forma pe care ne-o doream. La experienţa ei, mă aşteptam la mai mult". Despre prăpastia care există între biatlonul românesc şi cel din ţările cu tradiţie în acest sport, Tofalvi crede că diferenţa nu este făcută de materialul de concurs, ci de echipa tehnică aflată alături de sportivi: "Arme avem, muniţie avem. Niciodată nu am tras în poligon mai mult ca anul acesta. Nici la pregătirea pe zăpadă nu stăm rău, doar că străinii încep mai repede. Au fost probleme cu medicaţia, pentru că, la un moment dat, nu mai aveam susţinătoare de efort. Diferenţa apare la echipa tehnică. Germanii, francezii sau norvegienii sunt însoţiţi la concursuri de antrenori, medici, masori, psihologi, pe când noi avem abia din luna ianuarie un medic şi un masor. Când suntem în concurs, nu este nimeni pe traseu care să ne spună cum stăm, care este diferenţa faţă de cei dinaintea noastră. Străinii nu au astfel de probleme. Din păcate, sporturile de iarnă nu sunt la fel privite ca cele de vară. E drept, acestea au avut şi rezultate", concluzionează sportiva în vârstă de 27 de ani, care este decisă să continue cel puţin până la Olimpiada următoare.

Daniela Dumitru nu merge la JO
Patinatoarea de viteză Daniela Dumitru nu va mai participa la Jocurile Olimpice de la Torino, după ce federaţia internaţională a modificat, în ultimul moment, baremurile de calificare. "Sportivei noastre îi mai lipseau 0,7 secunde pentru a îndeplini şi noile baremuri, anunţate abia în această săptămână", a declarat preşedintele FR de Patinaj, Marian Streche. Astfel, la concursul olimpic de patinaj viteză, România va fi reprezentată de Daniela Oltean şi de Claudiu Grozea. Din cauza depăşirii numărului de sportivi admişi la Torino, participarea schioarei Camelia Csernescki a devenit şi ea incertă, dar o hotărâre în ceea ce o priveşte nu a fost încă luată.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite