"Bestie neagră" pentru dinamovişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul echipei Pandurii Târgu Jiu, Alexandru Piţurcă, a marcat duminică al doilea său gol în poarta "câinilor" în ultimele patru luni Vârful oltean a avertizat echipele tari din

Atacantul echipei Pandurii Târgu Jiu, Alexandru Piţurcă, a marcat duminică al doilea său gol în poarta "câinilor" în ultimele patru luni

Vârful oltean a avertizat echipele tari din Liga I că vor avea viaţă grea la Târgu Jiu. Fotbalistul a vorbit şi despre regretele tatălul său, Victor Piţurcă, după Euro 2008.

Adevărul: Alex, ai înscris din nou în poarta lui Dinamo. Ţi-ai propus să-i pedepseşti mereu?

Alexandru Piţurcă: Nu neapărat pe Dinamo. Eu aş vrea să înscriu şi în poarta celorlalte echipe mari. Am jucat destul de bine cu toţii. Veţi vedea, la Târgu Jiu va fi greu pentru toate echipele.

Ai fost călăul lor în ultimele meciuri...

Este adevărat, am marcat două goluri şi am dat o pasă de gol în ultimele două jocuri contra dinamoviştilor. Aş vrea să fiu călăul lor şi de acum înainte. Dar prioritar este binele echipei. Duminică, echipa noastră a fost peste Dinamo.

Cum ţi s-au părut alb-roşii în comparaţie cu celelalte candidate la titlu?

Nu pot să-mi dau seama. Este de abia prima etapă şi meciul de la Târgu Jiu a fost unul de luptă. Steaua a jucat frumos contra Romei, dar a fost doar un amical, nu se poate compara cu un joc oficial. Mi-a plăcut foarte mult Rapidul.

"Tata nu a fost principalul vinovat"

Ce a făcut tatăl tău după Euro 2008?

A fost în vacanţă în Italia, mai exact în Sardinia. S-a întors acum câteva zile şi cred că s-a odihnit şi s-a relaxat foarte bine acolo. Avea nevoie după Euro.

Apropo de Euro, cum ţi s-a părut Victor Piţurca după turneu?

Era supărat, este normal. România a avut o ocazie mare să se califice în sferturile de finală.

Presa l-a criticat pentru jocul prea defensiv al echipei. Eşti de acord?

Ştiu că tata nu este foarte agreat presă, dar criticile astea sunt incredibile. Păi a fost singurul vinovat? Să nu uităm că am jucat cu unele dintre cele mai bune echipe din lume. Am păstrat şanse de calificare până în ultimul meci, ceea ce nimeni nu credea înaintea turneului. Tata a avut regretul că se putea obţine mai mult.

A început deja să se pregătească meciurile cu Lituania sau Franţa?

De când s-a terminat Euro se gândeşte mereu la meciurile din preliminariile pentru Mondialul din 2010. Este un perfecţionist şi cred că a început deja pregătirea jocurilor din această toamnă.

Primul gol "acasă" al gorjenilor contra lui Dinamo în Liga I

2005 - 2006 Pandurii - Dinamo 0-2
2006 - 2007 Pandurii - Dinamo 0-3
2007 - 2008 Pandurii - Dinamo 0-1
2008 - 2009 Pandurii - Dinamo 1-1

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite