Belu şi Bitang sunt doriţi de COSR la lotul de gimnastică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la Campionatele Europene de la Volos, secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, nu este foarte mulţumit de rezultatele obţinute de gimnastele noastre, mai ales în perspectiva JO de la

Prezent la Campionatele Europene de la Volos, secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, nu este foarte mulţumit de rezultatele obţinute de gimnastele noastre, mai ales în perspectiva JO de la Beijing. În opinia sa, Octavian Belu şi Mariana Bitang ar trebui să revină la lotul olimpic.
"Rezultatele nu sunt rele, dar, privind spre Beijing, avem o problemă. M-am speriat când am văzut-o pe Floarea Leonida, care nu confirmă de foarte mult timp. În locul ei ar fi trebuit să meargă o sportivă tânără, cum este Dana Druncea, de exemplu. În afară de Cătălina Ponor, doar Sandra Izbaşa a confirmat. Alina Stănculescu este o gimnastă de linie, fără şanse la medalii în acest moment, iar Steliana Nistor, o fostă campioană europeană de junioare, nu şi-a dominat colegele de generaţie", crede Ioan Dobrescu. Secretarul general al COSR spune că, deşi până acum ar fi trebuit să se fi stabilit nucleul de sportive pentru Olimpiada din 2008, acest lucru nu s-a întâmplat, ţări precum Italia, Rusia, China şi SUA fiind cu un pas înaintea noastră. În opinia sa, gimnastele noastre nu au mai avut forţa şi strălucirea de pe vremea lui Belu şi Bitang, motiv pentru care militează pentru întoarcerea acestora la lot: "Respect munca lui Nicolae Forminte, care a făcut ceva de unul singur. Dacă federaţia va discuta cu ei, ar fi şanse mari să revină. Nu cred că cei doi au închis calea spre dialog. Sunt orgolii exagerate la mijloc, care nu ar trebui să existe când este vorba despre interesul naţional. Să ai asemenea consilieri este onorant, dar nu e bine pentru gimnastică. Nu văd de ce Belu, Bitang şi Forminte nu pot lucra împreună", spune oficialul COSR. Acesta se teme că, după retragerea Cătălinei Ponor, rezultatele gimnasticii vor deveni incerte. "Vom încerca să o convingem să rămână. Întrebarea este dacă ea mai vrea sau mai poate. Depinde doar de Cătălina", a încheiat Ioan Dobrescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite