Bayer Leverkusen a ingropat "galacticii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

* Formatia germana le-a administrat madrilenilor cea mai drastica infrangere, scor 3-0, din istoria participarilor lui Real in Liga Campionilor * Partida dintre AS Roma si Dinamo Kiev a fost suspendata la pauza, dupa ce arbitrul Andreas Frisk a fost lovit in cap cu o bricheta aruncata din tribuna

Bayer Leverkusen a furnizat cea mai mare surpriza a primei etape a grupelor Ligii Campionilor, invingand cu 3-0 pe Real Madrid. Galacticii au incasat cea mai umilitoare infrangere din cei zece ani de participare in Liga Campionilor. Cu un joc dezordonat si ineficient, madrilenii au incasat gol dupa gol, autorii dezastrului spaniol numindu-se Kryznowek (39), Franca (50) si bulgarul Berbatov (55). A fost o veritabila razbunare a germanilor, dupa ce Real Madrid a invins de fiecare data pe Leverkusen in precedentele trei intalniri in Liga Campionilor. "Bayer galactic, Real ingropat", a titrat cotidianul german "Bild", notand ca "Leverkusen a maturat jucatorii Realului intr-unul dintre cele mai nebune jocuri ale ultimilor ani. Antrenorul madrilenilor, Jose Antonio Camacho, isi asuma raspunderea pentru dezastrul echipei in primul meci din Liga. "Presedintele m-a chemat sa ma asigure de suportul sau, dar unicul responsabil pentru infrangere sunt eu. Am jucatori tensionati, ne jucam cu focul si de data asta ne-am ars", a comentat Camacho. Presa spaniola este vehementa fata de umilinta indurata de "galactici la Leverkusen: "Nici nu vrem sa va vedem!", a titrat "AS", care noteaza in continuare: "Dezastru pentru Madrid. Nici idei, nici ordine, nici iluzii. Franca si Berbatov i-au innebunit pe Samuel si Pavon, care au repetat toate greselile din trecut".
Nebunie la Roma
Meciul dintre AS Roma si Dinamo Kiev a fost suspendat la pauza, dupa ce arbitrul intalnirii, suedezul Adreas Frisk, a fost ranit la cap de un obiect aruncat din tribuna. In momentul intreruperii, scorul era 1-0 pentru ucraineni, prin superba reusita a lui Gavrancic, din minutul 29. Nervii fanilor au cedat in momentul in care arbitrul l-a eliminat pe francezul lui AS Roma, Philippe Mexes, in ultimele secunde ale reprizei. La iesirea de pe teren, Frisk a fost lovit serios la cap de o bricheta aruncata din tribuna, fapt ce l-a pus pe arbitrul suedez in imposibilitatea de a continua partida. Meciul a fost suspendat, iar AS Roma va pierde intalnirea, la "masa verde" cu scorul de 3-0. Comisia de disciplina a UEFA a cerut un ragaz de 5 zile pentru a analiza cazul. "Nebunie pe Olimpico, Frisk ranit", a titrat "Gazzetta dello Sport", care precizeaza ca arbitrul suedez a intrat sangerand la vestiare. Tot publicatia amintita l-a citat si pe prefectul Romei, Achille Serra, care a declarat ca nu incrimineaza intreaga "tifosserie" romana.
Mitea - unul dintre cei mai buni oameni ai "lancierilor"
Ajax Amsterdam a pierdut primul meci din Liga Campionilor, fiind invinsa, pe teren propriu, de Juventus Torino cu 1-0. Singurul gol al partidei i-a apartinut cehului Pavel Nedved, in minutul 42, printr-o executie de exceptie. "Juventus a ruinat Ajaxul. Meciul a fost decis de capodopera lui Nedved, care a fost nevoit sa paraseasca terenul dupa o lovitura urata la genunchi", a scris "Gazzetta dello Sport". Desi invins, jucatorul roman al lui Ajax, Nicolae Mitea a fost unul dintre cei mai buni oameni ai Ajaxului, reusind numeroase faze spectaculoase pe partea stanga, urmate de centrari si suturi periculoase la poarta. Romanul a evoluat pe toata durata partidei, in timp ce portarul Bogdan Lobont a fost rezerva.
Interdictie pentru Hashemian de a intra in Israel
Formatia germana Bayern Munchen a castigat cu 1-0 meciul de pe terenul lui Maccabi Tel Aviv. Pe un stadion cu 22.000 de suporteri israelieni fanatici, germanii s-au impus printr-o lovitura de pedeapsa executata de olandezul Roy Maakay in minutul 64. Antrenorul lui Bayern, Felix Magath, nu l-a putut deplasa la Tel Aviv pe atacantul iranian Vahid Hashemian care a primit interdictie oficiala din Iran de a intra in Israel. Dupa revolutia islamica din 1979, Iranul nu recunoaste statul Israel si interzice cetatenilor sai sa patrunda in aceasta tara. Mai mult, fotbalistul a primit numeroase telefoane prin care persoane necunoscute l-au amenintat cu moartea daca face deplasarea in Israel. Intr-un alt meci al serii, contand pentru grupa D, Olympique Lyon si Manchester United au incheiat la egalitate, 2-2. Francezii au condus la pauza cu 2-0, salvatorul englezilor numindu-se atacantul olandez Van Nistelrooy, care, imediat dupa pauza, a marcat de doua ori in numai cinci minute. In celalalt meci al grupei, Fenerbahce Istanbul a invins cu 1-0 pe Sparta Praga, prin golul olandezului Van Hooijdonk, din minutul 16. In grupa A, Liverpool s-a impus fara probleme in fata finalistei de anul trecut, AS Moncao, scor 2-0, in timp ce Deportivo La Coruna si Olympiakos Pireu au remizat, scor 0-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite