Bate Borisov sau Steaua?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii au plecat spre Minsk doar cu gândul victoriei, dar bieloruşii declară că sunt decişi să răstoarne toate calculele. După cinci victorii din tot atâtea meciuri, steliştii

Roş-albaştrii au plecat spre Minsk doar cu gândul victoriei, dar bieloruşii declară că sunt decişi să răstoarne toate calculele.

După cinci victorii din tot atâtea meciuri, steliştii nici nu concep să facă primul pas greşit pe terenul unei echipe mai slab cotate decât Zaglebie Lubin. La fel pornea Steaua şi în urmă cu patru ani, în faţa necunoscutei Neman Grodno, echipă pe care roş-albaştrii au eliminat-o chinuit, după două remize.

Vicecampioana Ligii I se află în faţa unei duble cu BATE Borisov care, cel puţin teoretic, nu-i poate împiedica pe roş-albaştrii să ajungă în grupele Ligii Campionilor. Un adversar fără nume, fără jucători importanţi şi fără trecut european pare o victimă sigură. La casele de pariuri, Steaua are o cotă de 1,80 să câştige în deplasare, în timp ce gazdele au o cotă de 4 pentru un succes.

"Gândul nostru este să ne întoarcem din Belarus cu o victorie. Mai este doar un pas până la calificarea în grupele Ligii Campionilor. Sper să ne întoarcem cu o victorie, nu contează cu cât, 2-0 sau 3-0", a spus managerul sportiv Adrian Ilie.

Roş-albaştrii nu trebuie să uite experienţa trăită în urmă cu patru ani, când au fost la un pas să se facă de râs în faţă necunoscutei Neman Grodno. Pornită ca mare favorită, Steaua a fost condusă în deplasare şi a egalat în ultimul minut printr-un gol al lui Daniel Opriţa. A fost golul calificării, întrucât la Bucureşti roş-albaştrii nu au reuşit decât o remiză albă. "Acum, că am ajuns aşa sus, în această fază a Ligii Campionilor, suntem datori să dăm totul pe teren", a declarat antrenorul lui BATE, Igor Kriusenko. Şi Universitatea Craiova a avut viaţă grea cu echipele din Belarus. În 1995, "Ştiinţa" a fost eliminată la penalty-uri de Dinamo Minsk după două remize albe.

Antrenament oficial la Minsk

Chiar dacă partida cu BATE se va disputa la Borisov, roş-albaştrii au efectuat antrenamentul oficial pe arena Torpedo din capitala Minsk, situată la o distanţă de 75 de kilometri. Arbitra care va oficia la linie partida, italianca Cristina Cini, a declarat că nu se aştepta să fie delegată. "Sunt foarte fericită. Vreau să-i mulţumesc în special lui Pierluigi Collina pentru încrederea acordată şi sper să am o prestaţie bună", a spus Cristina Cini, prima femeie care o va arbitra pe Steaua în cupele europene.

Gigi Becali cere banii pe Emeghara

Fundaşul nigerian al Stelei, Efeanyi Emeghara, a fost depistat cu probleme la inimă la un control medical. "A avut ceva probleme la testele medicale, vom vedea pe parcurs ce se întâmplă. Vom repeta controlul şi sper ca totul să fie bine. Mai multe nu sunt eu în măsură să vorbesc, doctorul cunoaşte cazul mai exact", a spus Adrian Ilie.

Chiar dacă impresarul jucătorului, Nebosza Simici, a precizat faptul că inima lui Emeghara este mai mare, fiind ceva obişnuit la fotbaliştii africani, există şi riscul ca fundaşul stelist să nu mai poată continua fotbalul de performanţă. Finanţatorul Gigi Becali pretinde clubului Poli Timişoara să-i dea înapoi jumătate din suma de 1,2 milioane de euro plătită pentru nigerian.

Sunt sigur că vom câştiga. Nici nu mă duc la meci, pentru că e Sfântă Mărie şi mă duc la Mănăstirea Putna, am treburi mai importante. Oricum, nu are cum să mă bată BATE Borisov de Sfântă Mărie. Dacă jucam şi cu Real Madrid, tot câştigam în această zi.
Gigi Becali
finanţator Steaua

BATE, 34 de ani de istorie

Clubul din Borisov nu are o istorie bogată, fiind înfiinţat în anul 1973. Cele trei titluri naţionale şi o cupă a Belarusului constituie singurele performanţe notabile din palmaresul clubului. A căpătat denumirea BATE în 1996, după numele unei fabrici locale care produce echipamente electrice pentru autoturisme şi pentru tractoare.

Directorul general al acestei uzine, Anatoly Kapsky, este şi patronul clubului din Borisov. În ultimii ani, BATE a lansat în fotbalul european jucători precum Aleksandr Hleb (Arsenal) şi Vitali Kutuzov, care a trecut şi pe la AC Milan. În prezent, în formaţie joacă doi internaţionali bieloruşi, Radkov şi Bliznyuk.

Borisov este un oraş de 150.000 de locuitori, iar cea mai mare parte a fabricilor şi uzinelor sunt de stat, întrucât preşedintele Aleksandr Lukaşenko nu agreează privatizarea. Steliştii nu vor avea de înfruntat o atmosferă incendiară la meci, întrucât stadionul Gradski din Borisov are doar 5.500 de locuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite