Bătaie între galeriile Stelei şi Rapidului înainte de meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

au început să arunce cu pietre şi cărămizi într-un autobuz RATB, aflat pe linia 226. Acesta era plin cu aproape o sută de susţinători ai Rapidului, care fluturau pe ochiurile de sus ale

au început să arunce cu pietre şi cărămizi într-un autobuz RATB, aflat pe linia 226. Acesta era plin cu aproape o sută de susţinători ai Rapidului, care fluturau pe ochiurile de sus ale geamurilor steaguri şi fulare în culorile alb-vişiniu. Steliştii ştiau că o mică parte din galeria Rapidului locuieşte în zonă, şi aşteptau pregătiţi de "luptă", cu pietre, lanţuri şi bâte, în gangul blocului unde-şi are sediul Banca ţiriac. Răniţi în orgoliu, rapidiştii au sărit din autobuz şi cele două tabere s-au încăierat în mijlocul străzii. Ei au fost gata-gata să fie accidentaţi de una dintre maşinile de poliţie care asigurau trecerea premierului Tăriceanu, tocmai plecat de la Hotelul Marriott, unde a avut o întâlnire cu omologul său moldovean, Vasili Tarlev. Steliştii, la auzul sirenelor de poliţie, au luat-o la fugă printre blocuri, urmăriţi de rapidişti. Războiul pietrelor a continuat prin spatele blocurilor, la intersecţia străzilor Sabinelor şi Sirenelor. Mai multe maşini parcate în zonă au rămas cu geamurile sparte sau cu tabla îndoită. Câţiva rapidişti au fost răniţi la cap şi la picioare şi, chiar dacă sângerau, s-au bandajat cu fularele alb-vişiniu, continuându-şi drumul către stadion. În scurt timp, a apărut un elicopter, care a început să survoleze zona şi câteva maşini de intervenţie ale jandarmeriei. Au fost reţinute două persoane pentru identificare, dar eliberate ulterior. Mai mulţi martori, care au asistat de la balcoane la întreaga scenă, au declarat că suporterii Stelei au fost iniţiatorii conflictului, confirmând faptul că aceştia pândeau de ceva timp dintre blocuri apariţia rivalilor. La vederea aparatului de fotografiat, rapidiştii au început să ameninţe cu bătaia şi să înjure, de faţă cu jandarmii. Deşi victime, ei nu au vrut nici măcar să povestească tot ce s-a întâmplat, pentru ca "să nu se laude steliştii că sunt jupâni şi ne-au făcut".
Incidente izolate au mai avut loc şi în alte zone. În Vatra Luminoasă aproximativ 15 fani ai Stelei au încercat să-i provoace pe suporterii Rapidului. Alţi cinci susţinători ai roş-albaştrilor, între care şi un copil, au nimerit în galeria giuleştenilor, fiind loviţi cu picioarele şi cu pumnii. Ei au reuşit să fugă doar după intervenţia jandarmilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite