Bătaie fără fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii au evoluat slab contra Bulgariei. Am pierdut primul meci din campania pentru Euro 2008 şi şansa de a fi capi de serie în preliminariile pentru Mondialul din 2010. Selecţionerul Victor

Tricolorii au evoluat slab contra Bulgariei. Am pierdut primul meci din campania pentru Euro 2008 şi şansa de a fi capi de serie în preliminariile pentru Mondialul din 2010. Selecţionerul Victor Piţurcă a taxat jocul modest al elevilor săi.

Elevii lui Victor Piţurcă au intrat relaxaţi pe teren, şi aşa au stat până la finalul meciului. Bulgarii au speculat apatia alor noştri şi au obţinut un succes doar de moral. Selecţionerul tricolorilor şi-a certat rău jucătorii la final, mai ales că aceştia au stricat invincibilitatea naţionalei în aceste preliminarii.

Dacă ar fi câştigat partida de sâmbătă seară, împreună cu alte trei puncte pe care ar urma să le luăm din întâlnirea cu Albania, programată miercuri pe stadionul Naţional din Complexul "Lia Manoliu" (18:00, TVR1), ar fi însemnat că România termina campania aceasta neînvinsă şi automat ar fi intrat în urna a 2-a valorică la Euro 2008 şi ar fi devenit cap de serie pentru viitoarele preliminarii ale Mondialului din 2010, din Africa de Sud.

Acum însă, aceste şanse s-au diminuat considerabil. În acest moment, am căzut în urna a 3-a şi există riscul să ajungem chiar în a 4-a dacă nu câştigăm cu Albania. Nici în cazul preliminariilor pentru CM 2010 nu stăm deloc bine. Ca România să fie cap de serie avem nevoie miercuri de victorie, Croaţia să piardă în Anglia, iar Grecia să nu câştige în Ungaria.

Piţurcă: "Sunt foarte supărat"

Înfrângerea de la Sofia, dar mai ales prestaţia jucătorilor l-au adus în pragul disperării pe Victor Piţurcă. El a fost mai mereu nervos pe bancă, ţipând aproape nonstop la elevii săi. "Se pare că noi nu am trecut peste momentul euforic al calificării.

Am intrat pe teren deconectaţi, am primit un gol rapid. Dacă la acest nivel nu reuşim să câştigăm, nu este bine deloc, şi pentru asta sunt foarte supărat", a spus selecţionerul după meci. Lipsa lui Mutu, accidentat, a contat în opinia jucătorilor. "Trebuie să învăţăm să jucăm şi fără Mutu", a opinat Ogăraru.

Bătăuşii români

Aşa cum era de aşteptat, suporterii români nu au avut probleme cu cei bulgari, deşi presa de la sud de Dunăre a încitat la violenţă. În lipsă de "activitate", aşa-zişii fani ai tricolorilor şi-au vărsat năduful pe un reporter de la Antena 3 pe care l-au bătut, dar şi pe cauciucurile maşinii celor de la Sport.ro.

Apoi, în timpul meciului, suporterii români au aruncat cu torţe şi petarde spre sectorul bulgarilor, după care a urmat o ambuscadă între ei şi jandarmi. Un fan al tricolorilor a fost arestat pentru că a introdus torţe în arenă şi că a bătut un poliţist care a ajuns la spital.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite