Bătăi de stradă la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de suporteri ai echipelor Steaua şi FC Vaslui s-au bătut, ieri, în Piaţa Civică a oraşului moldav. Fanii gazdelor au luat foc în momentul în care "ultraşii" bucureşteni şi-au făcut

Zeci de suporteri ai echipelor Steaua şi FC Vaslui s-au bătut, ieri, în Piaţa Civică a oraşului moldav. Fanii gazdelor au luat foc în momentul în care "ultraşii" bucureşteni şi-au făcut nevoile pe soclul statuii lui ştefan cel Mare.
S-a iscat o adevărată luptă de stradă în urma căreia doi vasluieni au ajuns la Spitalul de Urgenţă. Jandarmii au reuşit să calmeze spiritele reţinând în jur de 20 de persoane care au fost urcate în dube şi transportate la sediul jandarmeriei din Vaslui, unde li s-au întocmit procese-verbale şi le-au fost aplicate amenzi. Suporterii stelişti, care au ajuns, ieri, cu trenul, la Vaslui, pentru meciul cu echipa locală, din ultima etapă a Diviziei A, şi-au dat în petic încă din gara oraşului. După patru ore de călătorie, mulţi dintre ei fiind înfierbântaţi de alcool, fanii au răbufnit când au văzut că sunt aşteptaţi în gară de un detaşament de jandarmi. "O caschetă, un pulan, un ct, un jandarm", au scandat suporterii roş-albaştrilor, fiind repede potoliţi de oamenii de ordine cu câteva lovituri de baston. Semnele gravelor tulburări de ieri s-au văzut încă de la ora prânzului când Vasluiul a fost invadat de susţinători ai Stelei, în Piaţa Civică strângându-se peste 400 de microbişti, sosiţi atât de la Bucureşti, cât şi din judeţele apropiate. O fanfară de la Bârlad, adusă de preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Corneliu Bichineţ, a întreţinut atmosfera, cântând inclusiv melodia "Maria", a formaţiei Scooter, imnul neoficial al Stelei. Nebunia declanşată de sosirea în oraş a semifinalistei Cupei UEFA a început încă de la venirea echipei, marţi seară, atunci când în jur de 300 de fani şi-au aşteptat favoriţii la intrarea hotelului Racova. Fotbaliştii au fost întâmpinaţi de ultraşi, care au strigat "Ole" de fiecare dată când un jucător cobora din autocar. Cel mai călduros a fost primit Nicolae Dică, căruia suporterii i-au scandat îndelung numele. La acelaşi hotel s-a cazat şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, care a venit la Vaslui cu elicopterul prezidenţial. Pentru a evita alte tulburări ale liniştii publice, măsurile de securitate la acest meci au fost asigurate de 200 de jandarmi din Vaslui şi de 70 de poliţişti comunitari, la care s-au adăugat alţi 300 de jandarmi din Bacău.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite